Altınordu’da Yer Gök Kırmızı Beyaz


Altınordu’da Yer Gök Kırmızı Beyaz

Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusu tüm Altınordu’yu sardı

Altınordu Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla kenti Türk Bayraklarıyla donattı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılı olması nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl daha da özel bir anlama sahip. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Altınordu’da da coşku içinde kutlanıyor. Günler öncesinden başlayan Cumhuriyet Bayramı coşkusu Altınordu'nun evlerine, balkonlarına, sokak ve caddelerine yansıdı.

ESNAFLARA VE VATANDAŞLARA BİNLERCE TÜRK BAYRAĞI HEDİYE EDİLDİ

Altınordu Belediyesi, Altınordulu’lara 7’den 77’ye cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşatabilmek için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Başkan Aşkın Tören’in talimatları doğrultusunda Belediye Kültür ve Sosyal işler müdürlüğünce organize edilen bayrak dağıtma etkinliğinde esnaflara ve vatandaşlara Türk bayrağı hediye edildi. Şehrin çeşitli noktalarında gerçekleştirilen bayrak dağıtımına Altınordulular yoğun ilgi gösterdi. Altınordu belediyesinin esnaf ve vatandaşlara bayrak dağıtma etkinliğiyle şehir adeta kırmızı beyaza büründü. 

MİNİK YÜREKLERDE CUMHURİYET COŞKUSU 

Öte yandan Altınordu Belediyesi 15 Temmuz ilköğretim okulu öğrencilerine düzenlediği etkinlik ile cumhuriyet coşkusu yaşattı. Gençlik caddesinde Cumhuriyet yürüyüşü ile başlayan etkinlikte kollarına bağlanan kırmızı beyaz uçan balonları gökyüzüne bırakan minikler renkli görüntüler oluşturdu. Öğrencilerin belediye meydanında hep bir ağızdan söyledikleri marşlar ile cumhuriyet coşkusu zirveye çıktı.

BAŞKAN TÖREN “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ALTINORDUMUZU ŞANLI BAYRAĞIMIZ İLE DONATIYORUZ” 

Belediye Başkanı Aşkın Tören, tüm vatandaşları ev ve işyerlerini bayraklarla donatmaya davet etti. Başkan Tören “Cumhuriyetimizin 100. Yılının gururunu, onurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Tüm Altınordulu’ları ev ve işyerlerini ay yıldızlı bayrağımız ile donatmaya davet ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle Altınordu Belediyesi olarak vatandaşlarımızla buluştuk, bayrak takdim ettik. Cumhuriyetimizin 100. yıl gurur ve coşkusunu yaşayacağız ve Cumhuriyet Bayramı’mızı büyük bir mutluluk ve coşku içerisinde hep birlikte kutlayacağız” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 27/10/2023 - 17:53