Geçmişte Kalmamış Bugün Hala Devam Etmektedir


Geçmişte Kalmamış Bugün Hala Devam Etmektedir

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Deveci mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 101 yıl önce 19 Mayıs 1919'da ülkemizin bağımsızlık mücadelesini başlatmak için Samsun'a yaptığı yolculuk, ulusumuzun kaderini değiştirmiştir.19 Mayıs; işgale boyun eğmeyen, demokrasi, bağımsızlık ve özgürlük için tüm varlığını ortaya koyan bir halkın yeniden ayağa kalktığı gündür. Tüm zorluklara rağmen yolundan geri dönmemenin, inancın, kararlılığın, bağımsız bir vatan sevdasının adıdır. Türk milletinin bu topraklarda özgürce, adil biçimde yaşama iradesinin meşalesi olan 19 Mayıs, geçmişte kalmamış, bugün hala devam etmektedir.

“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” sözleri ile bağımsızlık yolumuzun başlangıç gününü gençlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı Cumhuriyeti yeni nesillerle birlikte geleceğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

101. yıl dönümünde; 19 Mayıs 1919’da güzel kentimiz Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesini gururla taşıdığımız Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor; Kurtuluş Savaşımızda ulusumuzun varlık mücadelesi için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacak olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”


Yayın Tarihi: 16/05/2020