Başkan Yılmaz; “ Bu Nöbet Vatan Nöbetidir”


Başkan Yılmaz; “ Bu Nöbet Vatan Nöbetidir”

FETÖ-PDY terör örgütüne mensup subaylar tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine halkın tepkisi devam ediyor.

Devletin tüm birimlerinin kararlı çalışması, halkın silah ve tehdite rağmen sokaklara çıkarak gösterdiği tepki ile berteraf edilen darbe girişimi sonrası tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da da meydanlar boş bırakılmıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meydanı’nda düzenlenen programda darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşlar için mevlit okundu. Dünya evine girecek bir çiftin de yer aldığı ve binlerce kişinin katıldığı programda Meydan hınca hınç doldu ve program gece geç saatlere kadar sürdü.

FETÖ-PDY terör örgütünün bu kalkışmasının vatan hainliği olduğunu ve bu hainlere siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin lanet okuduğunun altını çizen Başkan Enver Yılmaz demokrasi nöbetinin devam edeceğini söyleyerek: “Bu nöbet, vatan nöbetidir. Meydanlardan ayrılmıyoruz. Uykusuz durabiliriz ama vatansız asla” dedi.

“BU VATAN HAİNLERİ BEDBAHTTIR”

Püskürtülen darbe girişimine sert tepki gösteren Başkan Enver Yılmaz: “Halkımızın bir ve beraber olduğunun bir ıspatı olan bu meydanlarda ki kalabalık, bir nevi vatan nöbeti tutmaktadır” diyerek “İlin mülki idarelerinin tamamı ilk günden beri burada sizlerle birlikte demokrasi nöbeti tutmaktadır. Üzüntülüyüz çünkü dünyaya rezil olduk onun hesabı var. 21 yüzyılda bu tür bedbahtların var olduğunu bilmek üzüntü verici. Bu vatan hainleri bedbahttır. 161 şehidimiz var ve bu şehitlerimizin acısını aileleri ile birlikte içimizde kor olarak hissediyoruz ve ne düşüneceğimizi bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZİ ARKAMIZDAN HANÇERLEDİLER”

Sözlerine: “Biz bunları düşünürken Sayın Başkomutanımızın tehlikenin geçmediği ve meydanlardan uzaklaşılmaması gerektiği yönündeki uyarılarını dikkatle takip ediyoruz” diye devam eden Başkan Enver Yılmaz: “Bu oyunun içinde o kadar çok oyun var ki anlamak için epey bir zaman lazım. PKK ve farklı düşmanlarla mücadele edilsin diye alınan devletin helikopteri, uçağı, bu kansızlarca halkın üzerine, milletin meclisine ateş olarak dönderildi ve bizi arkamızdan hançerlediler. Allah bunlara imkan vermesin, bunları helak etsin” dedi.

“HER ŞEYİ HESAP ETTİLER AMA HALKI HESAP ETMEDİLER”

Binlerce askerin, yargı mensubunun gözaltına alındığını ifade eden Başkan Yılmaz: “Bunlardan toplumun arındırılması lazım. Bu gözü dönmüş caniler her şeyi hesap ettiler ancak elinde değnek ile tankın önüne duran, üzerine giden bu halkı hesap etmediler. Her şeyi hesap ettiler Boğaz Köprüsü üzerinde sol böbreğinden kurşun yemesine rağmen yürümeye devam eden Mehmet amcayı hesap edemediler. Her şeyi hesap ettiler tankın altına yatan Ali’yi hesap edemediler. Her şeyi hesap ettiler Tayyip Erdoğan’ın dimdik karşılarında duracağını hesap edemediler. Allah bunları helak etsin. Biliniz ki bunlar temizlenecekler ve bizlerde üzerimize düşeni hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

“UYKUSUZ DURABİLİRİZ AMA VATANSIZ ASLA”

Son olarak bu meselenin bir parti meselesi değil, bir memleket meselesi olduğunun altını çizen Başkan Enver Yılmaz sözlerini: “ Bu Türkiye meselesidir. Biz ilk günden her partiye mensup siyasileri buraya davet ettik ve hepsi de iştirak etti. Alah onlardan razı olsun. Unutulmamalı ki TBMM yoksa siyaset yoktur. Kurtuluş Savaşı’nda dahi TBMM’ye düşmanlar tarafından ne bir silah dayandı ne bir bomba atıldı. Bilin ki sizin burada ki kalabalığınız birilerinin korkusu ve eceli demek. Evet biz nöbet tutuyoruz. Bu nöbet, vatan nöbeti... Meydanlardan ayrılmıyoruz. Uykusuz durabiliriz ama vatansız asla” şeklinde tamamladı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Oktay Çanak, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın konuşmalarının ardından programın sonunda İl Müftü Vekili Kemal Menceloğlu dua yaptı.


Yayın Tarihi: 17/07/2016