Karaaslan Bayburt’ta Coşkuyla Karşılandı


Karaaslan Bayburt’ta Coşkuyla Karşılandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Bayburt'ta düzenlenen "22. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri"ne katıldı. Bayburtlular Karaaslan'a büyük ilgi gösterdi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvelili Çiğdem Karaaslan, "22. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri"ne katılmak üzere Bayburt'a gitti. Karaaslan Bayburt ziyareti kapsamında ilk olarak Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'i ve Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu'nu makamlarında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Karaaslan ardından aile yakınlarını bulunduğu merkeze bağlı Kitre köyüne geçerek, vatandaşlarla buluştu. Daha sonra 22. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri kapsamında Bayburt Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda gerçekleştirilen 'En Güzel Buzağı Yarışması'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Karaaslan, Dede Korkut'un çağrısı ile Bayburt'ta bulunduklarını belirterek, "Dede Korkut penceresinden baktığımızda Bayburt aynı zamanda bir destanlar diyarı" olduğunu ifade etti. Bayburt'un çok kıymetli hikayelerin, efsanelerin ve destanların yaşandığı bir şehir olduğunu vurgulayan Karaaslan, ''Bu ülkede ne zaman bu ülkenin başı dara düşse ne zaman milli mücadele ruhuyla mücadele etmek gerekse Bayburt o zaman bırakın küçük olmasını, bırakın nüfusunun az olmasını her zaman bu noktada önü çekmiştir. Dolayısıyla öncü bir şehirdir" diye konuştu.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada hiçbir şeyin kolay olmadığı ve kolay elde edilmediğine dikkati çeken Karaaslan, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda zor günler yaşıyoruz. Bu coğrafyada biliyorsunuz yaşananlar gerçekten hem ülkemizde hem bütün etrafımızda hepimizi derinden sarsmakta. Şehitler veriyoruz, içimiz kan ağlıyor. Şehitlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet diliyorum ama bugün nasıl bizi burada Dede Korkut birleştirdiyse eminim ben bizi birleştirecek daha nice unsurlar var kültürümüzde ve medeniyetimizde. O yüzden bugün burada yapılanı çok kıymetli buluyorum. Bu değerlerin hepsine sahip çıkmak, onları gelecek nesillere taşımak her birimizin ayrı ayrı görevi."

Karaaslan, konuşmasının ardından yarışmada dereceye giren buzağıların sahiplerine ödüllerini verdi.


Yayın Tarihi: 14/07/2016