Altınordu Belediyesi’nde ’15 Temmuz Köşesi’nin Açılışı Yapıldı


Altınordu Belediyesi’nde ’15 Temmuz Köşesi’nin Açılışı Yapıldı

Altınordu Belediyesi tarafından 15 Temmuz’un anısına yapılan ’15 Temmuz Köşesi’nin açılışı gerçekleştirildi.  

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminin unutulmaması için Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan ve üzerinde 15 Temmuz gecesini anlatan kabartmaların bulunduğu ’15 Temmuz Köşesi’ düzenlenen törenle açıldı. Altınordu Belediyesi Hizmet Binası’nın 3’üncü katında gerçekleştirilen açılış törenine Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu, Vali Yardımcıları, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Ordu İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Ordu İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, siyasi parti ve STK temsilcileri, daire müdürleri, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “15 TEMMUZ’U UNUTMADIK VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 15 Temmuz’un unutulmaması adına Altınordu Belediyesi’inde çok özel bir köşe hazırladıklarını söyledi. Herkesin 15 Temmuz’dan ders çıkarması ve Türkiye’nin geleceğini yeniden hatırlaması adına ’15 Temmuz Köşesi’nin çok özel olduğunu dile getiren Başkan Tekintaş, “Kamu binalarında sürekli bir insan hareketi olması dolayısıyla Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde Cumhurbaşkanımızın canını ortaya koyarak 15 Temmuz’da milleti ile birlikte bertaraf ettiği FETÖ darbe girişiminin hem unutulmaması hem unutturulmaması hem de bundan sonraki süreçte de herkesin kendine ders çıkarabilmesi ve Türkiye’nin geleceğini yeniden hatırlaması adına böyle özel bir köşe hazırlama ihtiyacı hissettik. Burada tüm şehitlerimizin hatırlanması ve Türkiye’nin yaşadığı sıkıntının bilinmesi için Altınordu Belediyemizin içerisinde bu özel günde, bu köşenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu denli özel bir köşenin açılışını yapmaktan onur duyuyoruz. Allah birliğimiz ve kardeşliğimizi daim eylesin” dedi.

VALİ YAVUZ: “AZİZ MİLLETİMİZ NE KADAR BÜYÜK BİR MİLLET OLDUĞUNU 15 TEMMUZ’DA GÖSTERMİŞTİR”

Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan ’15 Temmuz Köşesi’nin açılışı programına katılan ve bir konuşma yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz, 15 Temmuz’un tam bağımsızlık yolunda atılmış en önemli adımlardan bir tanesi olduğunu belirtti. 15 Temmuz’un unutulmaması adına Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan köşenin önemli olduğuna dikkat çeken Yavuz, “15 Temmuz’da canlarını feda etmiş şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 15 Temmuz gibi hain bir kalkışmaya yönelik olarak başta Cumhurbaşkanımız liderliğinde aziz milletimizin göstermiş oldu refleks her türlü aklın üzerindedir. Büyük milletlerin özellikleri her zaman ortaya çıkmaz ancak kriz zamanlarında ortaya çıkar. Aziz milletimizde büyük bir millet olduğunu bir kez daha 15 Temmuz gecesi göstermiş ve canlarını siper ederek bu vatanı küresel güçlerini eline vermemiştir. 15 Temmuz tam bağımsızlık yolunda atılmış en önemli adımlardan bir tanesidir. Bu güzel çalışması dolayısıyla Altınordu Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Özellikle gençlerimize tarihini unutturmamak ve tekrar etmesini engellemek adına bu tür çalışmaların önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. 15 Temmuz Köşesi’nin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Düzenlenen tören Ordu Valisi Seddar Yavuz’un şeref defterini imzalaması ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

PROTOKOL ÜYELERİ VE VATANDAŞLAR MİLLİ BİRLİK YÜRÜŞÜ DÜZENLEDİ

Gerçekleştirilen açılış törenin ardından protokol üyeleri Milli Birlik Yürüyüşü’ne katıldı. Altınordu Belediyesi önünden başlayan yürüyüş mehter takımı öncülüğünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar sürdü. Yoğun katılımla gerçekleştirilen yürüyüşün ardından etkinlikler, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda devam etti.


Yayın Tarihi: 14/07/2018