Adem Güney:‘Geldiler, Vaatte Bulundular, Çekip Gittiler’


Adem Güney:‘Geldiler, Vaatte Bulundular, Çekip Gittiler’

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Hastanebaşı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel dönüşüm konusuna değindi. Güney, “Hastanebaşı, Çatalarmut, Zeytinlik, Kökçüoğlu sahipsiz kaldı. Kimse sorunlarını sahiplenmedi. Geldiler, vaatte bulundular, kandırdılar, çekip gittiler.” dedi.

HASTANEBAŞI MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Güney, bu kapsamda Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu, İlkadım ilçesinde yer alan Hastanebaşı Mahallesi’ne giderek vatandaşlarla bir araya geldi.

ADEM GÜNEY: ‘KİMSE BU SORUNLARI SAHİPLENMEDİ’

Hastanebaşı Mahallesi’nde vatandaşlara hitap eden ve kentsel dönüşüm konusuna değinen Adem Güney, “2019 seçimlerinde bakanlar buraya geldi, vaatte bulundu. ‘Kentsel dönüşüm ve doğalgaz meselesi hemen çözülecek’ denildi. Ondan sonra gidildi. Bir işi isteyeceksin, takip edeceksin, ısrarcı olacaksın, inat edeceksin. Burada maalesef Hastanebaşı, Çatalarmut, Zeytinlik, Kökçüoğlu sahipsiz kaldı. Kimse sorunlarını sahiplenmedi. Geldiler, vaatte bulundular, kandırdılar, çekip gittiler.” diye konuştu.

‘BİR İNSAN ÇÖZMEK İSTEDİKTEN SONRA SORUNLAR ÇÖZÜLÜR’

Mahallelinin kentsel dönüşüm ve evlerinin dönüşüme tabi tutulacak olmasından kaynaklanan doğalgaz bağlanamamasıyla ilgili sorunlarını dile getirmesi üzerine, Türkiye’deki belediyecilik anlayışından söz eden Adem Güney, “Burada rantçı belediyecilik anlayışı var” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim savunduğumuz ahlaklı belediyecilik anlayışı var. Bunun temelinde ahlak yatar. Ahlakın içerisinde de doğruyu söylemek var. Yapabileceğini söyleyeceksin, milleti kandırmayacaksın, aldatmayacaksın. Şimdi burada bir sorun var. Doğalgaz sorunundan bahsediyoruz. Aslında bu sorunun çözülememesi, bir mucizeye bağlı değil. Nihayetinde insanlar çözecek. Doğalgaz yapılabilir mi? Yapılabilir. Bir insan çözmek istedikten sonra bu sorun çözülür arkadaşlar. Buralara belediyenin el atması lazım. Buraların dönüştürülmesi noktasında vatandaşlarla oturulup, anlaşılıp ona göre hareket edilmesi gerekir. Bizim özellikle bu bölgeyi cazip hale getirecek, insanları buraya çekecek projelerimiz var. Bu bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğiz. Yaşam alanı oluşturacağız.”


Yayın Tarihi: 24/02/2024 - 19:54