Helikopter Kazası Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı


Helikopter Kazası Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Giresun’un Alucra İlçesi Tohumluk Köyü Taflantepe mevkiinde Ramazan Bayramı’nın birinci günü henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşen askeri helikopterde şehit olan 7 kişi düzenlenen askeri törenle memleketlerine uğurlandı.

Resmi tören başlamadan önce Giresun Valisi Hasan Karahan ve Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, tören alanında bulunan şehit ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ilettiler.

Ordu-Giresun Havalimanında bugün saat 13.30 da düzenlenen askeri tören, şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından yapılan uğurlama konuşması ve dualardan sonra tören selamlama geçişi ile sona erdi.

Ordu-Giresun Havalimanında düzenlenen askeri törenin ardından iki ayrı askeri uçakla Ankara ve Malatya üzerinden; Jandarma Yarbay Saadettin Şahin ve eşi Nihan Şahin, Jandarma Kurmay Başkanı J.Plt.Kur.Alb Ünal Bayhan’ ın eşi Didem Bayhan Ankara’ya, Pilot Albay Hilmi Özer Kahramanmaraş ili Elbistan İlçesine, Jandarma Uzman Çavuş Adem Kara’ nın eşi Sema Kara Erzincan Üzümlü İlçesine, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musatafa Doğru’ nun eşi Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru Tokat İli Zile İlçesine  uğurlandı.

Memleketlerine askeri törenle uğurlanan 7 şehidin cenaze törenine; Şehitlerin aileleri, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar,  Kuvvet Komutanları, Vali Hasan Karahan, Milletvekilleri, bölge illerinden gelen valiler, Ankara’dan gelen üst düzey protokol mensupları, Askeri ve Mülki erkan, Giresun ve Ordu il protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Yayın Tarihi: 05/07/2016