İlkadım’dan Çanakkale’ye Bisikletle Şühedaya Saygı Yolculuğu


İlkadım’dan Çanakkale’ye Bisikletle Şühedaya Saygı Yolculuğu

Anlamlı projeye Erdoğan Tok’tan destek

İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyi ve EKOBİD tarafından Çanakkale Zaferinin 103’nci yıl dönümünde "Şühedanın İzinde, İlkadım’dan Çanakkale’ye" sloganı ile 14 gün sürecek bisiklet yolculuğu gerçekleştirilecek.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un desteği ile gerçekleştirilecek proje öncesi EKOBİD üyelerini ağırlayan Başkan Tok 14 günlük bisiklet yolculuğu hakkında bilgi aldı. Tarihimizin en büyük destanlarından Çanakkale Zaferinin 103’nci yıl dönümünde şehit ve gaziler için pedal çevirecek EKOBİD üyeleri bu anlamlı projeye destek veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür ettiler.

7 İLDE ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İLE BULUŞACAKLAR

İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu, "İlkadım’dan Çanakkale’ye Bisikletle Şühedaya Saygı Yolculuğu" sloganı ile 04-18 Mart 2018 tarihleri arasında yedi ilde bulunan şehit ve gazi dernekleri ve belediyelere bağlı kent konseylerini ziyaret edecek. Ülke olarak terörün gölgesinde zor günler yaşadığımız günümüzde milli birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunun Çanakkale’de milletimizi zafere taşıyan ruhla aynı olması gerektiği düşüncesi ile gerçekleştirilecek bisiklet yolculuğu 1300 kilometre sürecek. İlkadım’dan başlayan yolculuk Çanakkale’de son bulacak.

“ÇANAKKALE İNANCIN ZAFERİDİR”

Afrin harekatının yaşandığı bu günlerde birlik ve beraberliğin güçlenerek milli duyguların doruğa çıktığını vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “103 yıl önce vatan topraklarının özgürlüğü ve ülkenin bağımsızlığı için canlarını hiçe sayarak ölüme koşan ecdadımızın o destansı mücadelesinin gururunu, heyecanını hala içimizde hissediyoruz. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü, mermilerin havada çarpışarak iç içe geçtiği mücadelenin ne çetin bir savaş olduğunu müşahede ediyoruz. İşte Çanakkale, bu yüzden bir varoluş mücadelesidir. Geleceğimizi şekillendiren bir savaştır. 103 yıl sonra İlkadım’dan Çanakkale’ye gerçekleştirilecek bu yolculuk büyük bir anlam taşıyor. Çanakkale inancın zaferidir. Böylesi anlamlı bir projeye destek vermekten mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile bu büyük destanı yazan aziz şehitlerimizi, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

Ziyaret sonunda İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu ve EKOBİD üyelerince İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a projenin anısına Şühedanın İzinde, İlkadım’dan Çanakkale’ye yolculuğunun işlendiği tablo hediye edildi.


Yayın Tarihi: 01/03/2018