Canik Diğer Belediyelere Örnek Olmalı


Canik Diğer Belediyelere Örnek Olmalı

Canik Belediyesi'ni ziyaret eden Samsun Valisi Osman Kaymak, belediye tarafından çalışmaları övdü, Başkan Genç'i tebrik etti. Vali Kaymak, Canik'te hayata geçirilen projelerin şehre hitap edecek düzeyde olduğunu belirterek, diğer belediyeler tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Canik Kaymakamı İzzettin Sevgili'nin de yer aldığı ziyarette Başkan Genç'in yanısıra meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile bir araya gelen Vali Kaymak, Canik Belediyesi tarafından hayata geçirilen eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm çalışmalarını övdü. Başkan Genç'i başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik eden Vali Kaymak, Canik Belediyesi tarafından uygulanan projelerin bir ilçeye değil, ile hitap edecek düzeyde olduğuna dikkat çekerek, diğer belediyelerin Canik Belediyesi'ni örnek alması gerektiğini söyledi.

'İLİN TAMAMINI KAPSAYAN HİZMETLER'

Belediyede başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri ile sohbet eden Vali Kaymak, "Canik Belediyesi'ni ziyaretimiz faydalı bir ziyaret oldu. Özellikle Canik Belediyesi tarafından çıkarılan kültür yayınlarını tam bir kültür hizmeti olarak görüyorum. Bu kültür eserleri kalacı belgeler. Değerli başkanımızı tebrik ediyorum. Canik'te çok şey yapılmış. Bir ilçeden öte, bir şehri, bir ilin tamamını kapsayacak hizmetler yapmış. Toplumsal ve sosyal sorunları giderici kültürel hizmetler yapılmış. Canik'te çok önemli kentsel dönüşüm de yapılmış. Kültürel, sanatsal, spor hizmetleri çok güzel. Tebrik ediyoruz. Yapacak daha çok şey var. Allah başarılarını daim eylesin" dedi.

'CANİK TERCİH EDİLEN MERKEZ OLDU'

Şehirlerin geleceğinin geçmişinde gizli olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, bu anlayışla düzenledikleri sempozyumlar ve çıkardıkları kitaplarla Samsun'un tarihini gün yüzüne çıkardıklarını söyledi. Başkan Genç, "Şehre kazandırdığınız okul sayısı, kültür merkezi, hastane sayısı kadar başarılısınız, işsizliği ne kadar önlemişseniz o kadar başarılı sayılıyorsunuz. Bu anlayışla şehirlerin yarıştığı günümüzde Samsun'umuzu daha ileri götürme noktasında her alanda çalışmalar yaptık. Daha önce Samsun'un arka bahçesi olarak görülen Canik bugün tercih edilen bir merkez oldu" diye konuştu.

'DUYARLI BİR ŞEHİR'

Duyarlı bir şehir hedeflediklerini belirten Başkan Genç, "Geçmişe duyarlı bir şehir hedefiyle

Sancaktepe'yi Samsun'a kazandırıyoruz. Orada tarihle bugünü buluşturuyoruz. Aynı zamanda çıkardığımız kitaplarla bu şehrin bugüne kadar yazılmayan tarihini gün yüzüne çıkardık. Bu şehrin tarihi artık elimizin altında. Aynı zamanda 1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzemizi tamamladık. Yakında inşallah hizmete açacağız. Yine tarihi geleneklerimizi yaşatmak amacıyla kültürel faaliyetler gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

'HAYAT STANDARTI YÜKSELDİ'

Geleceğe duyarlı bir şehir hedefiyle Canik'in geleceğini planladıklarını ifade eden Genç, "Geleceğimiz adına bütün okul alanlarını, ibadethane alanlarını, ticaret alanlarını planladık. İleride oluşabilecek trafik probleminin önüne şimdiden geçmek adına Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nın altına kapalı otopark yaptık. 7’den 77'ye herkes için çalışmalar yaptık. Kuzey Yıldızı projesi ile insanlarımıza çok daha iyi yaşam alanları oluşturduk. İçerisinde her türlü sosyal faaliyetin yapılabileceği alanlarla Kuzey Yıldızı bugün insanlarımızın hayat standartlarını yükseltti" ifadelerini kullandı.

'EĞİTİME DEV YATIRIM'

Çevreyi asla ihmal etmediklerini dile getiren Genç, "Çevreye duyarlı bir şehir inancıyla Meşe Orman Park’ı hayata geçirdik. Bir can Bir Fidan projesini uyguluyoruz. Ve şimdi Sıfır Atık projesini başlatıyoruz. Mezbahane, çöp istasyonu, hurdacılar gibi görüntü ve çevre kirliliği oluşturan etkenleri ortadan kaldırdık. Yine insana duyarlı bir şehir için Meşe Tesisleri, ibadethanelerimizin ve çevrelerinin düzenlenmesi, Engelsiz Kafe Park ve daha pek çok proje hayata geçirdik. Yaptığımız 200 milyon liralık yatırımla eğitime en çok katkı sağlayan bir belediyeyiz. Canik’te 15 yıl önce 7 olan eğitim yuvası sayısını 42’ye çıkardık" dedi.

'KADIN VE ÇOCUKLARA ÖZEL YATIRIMLAR'

Kadın ve çocuklar için önemli projeler ürettiklerine de işaret eden Genç, "Kadına Duyarlı Bir Şehir anlayışıyla 8 Mart Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi’ni yaptık. Şimdi her mahallemize hanım konakları inşa ediyoruz. Bugüne kadar 12 hanım konağı yaptık. Yine kadınlarımız için Aile Okulları, Hukuk Birimi, Aile Birimi kurduk. Tesislerimizden 10 bine yakın kadınımız faydalanıyor. Çocuğa Duyarlı Bir Şehir hedefiyle çocuklarımız için yeni parklar yaptık. Yetmedi Oyuncak Müzesi açtık. Tiyatro Okulu, Müzik Okulu kurduk. Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezimiz her gün yüzlerce çocuğumuzu ağırlıyor. Çocuklarımız için sosyal, kültürel, sportif faaliyetler düzenliyoruz" diye konuştu.

'TİCARET VE KIRSALI İHMAL ETMEDİK'

Kültür ve Sanata duyarlı bir şehir hedefiyle Canik Kültür Merkezi ile Yavuzselim Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ni hayata geçirdiklerine ve önemli kültür-sanat faaliyetleri düzenlediklerine vurgu yapan Başkan Genç, şunları söyledi: "Ticarete duyarlı bir şehir dedik ve ilçemize özel sektör yatırımlarının gelmesinde öncü olduk. Tabi kırsal bölgelerimizi de unutmadık. Bugün Canik’in hangi kırsal köyüne giderseniz gidin mutlaka belediyemizin eli değmiştir. Hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, cami ile okullarda tadilat ve çevre düzenlemeleri yaptık. Hayvancılığın gelişmesi için Pazar yerleri kurduk, canlı hayvan pazarı yaptık.

Bugün Canik’te eğitim, kültür, sanat, spor, konut ve ticaret alanında ne ararsanız var. Biz bunu Canik’te başardık."

VALİ KAYMAK PROJELERİ GEZDİ

Vali Kaymak, Canik Belediyesi'ni ziyaretinin ardından belediye tarafından ilçede hayata geçirilen çalışmaları gezdi. Karadeniz'in en büyük eğitim kampüsü Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nü ziyaret eden Vali Kaymak, burada Kariyer Gelişim Merkezi öğrencileri tarafından çiçekle karşılandı. Etüt merkezindeki sınıfları gezen ve öğrencilerle sohbet eden Kaymak, daha sonra Canik Oyuncak Müzesi'ni gezdi. Vali Kaymak'ın bir başka durağı ise, çalışmaları tamamlanan 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi oldu. Müzeyi inceleyen Kaymak, daha sonra 8 Mart Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'ni gezdi. Kuzey Yıldızı projesi içiresinde yer alan Hatice Hanım Konağı'nı da ziyaret eden Kaymak son olarak Canik Belediyesi tarafından yapılan ve kadınların aşçılık kursu aldığı Hanımeli Sofrası oldu.

Başkan Osman Genç, ziyaretinin anısına Vali Osman Kaymak'a Canik Belediyesi kurs merkezlerinde kursiyer kadınlar tarafından perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye etti.


Yayın Tarihi: 02/10/2018