Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Samsun’da Coşku İle Kutlandı


Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Samsun’da Coşku İle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yıldönümü, Vali Vekili İbrahim Avcı ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda düzenlenen programla coşku ile kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Aksoy günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ‘Hayalimdeki 23 Nisan’ konulu yarışmada 1. ve 2. sınıflar arası resim yarışması, 3. ve 4. sınıflar arası resim yarışması ile 5,6,7,8. sınıflar arası şiir yarışmasında ilk 3 dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vekilimiz Sayın İbrahim Avcı ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Canik Emrullah Efendi Ortaokulu Öğrencisi Gül Semizoğlu ‘Ulusal Egemenlik ve Hayalimdeki 23 Nisan’ konulu yarışmada birinci olduğu şiirini okudu.

Ardından, Canik Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri şiir ve dans gösterisi, Bafra Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri halk oyunları gösterileri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular tarafından gerçekleştirilen gösteriler izleyiciler tarafından coşkuyla alkışlandı. Programın sonunda Sahra Sıhhıye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı tarafından mini konser gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Eşi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Albay Altay Çoğal, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Eşi, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Yayın Tarihi: 22/04/2019