Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali’nin Cenaze Törenine Katıldı


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali’nin Cenaze Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, efsanevi boksör Muhammed Ali'nin Amerika Birleşik Devletleri’nin Louisville şehrindeki cenaze törenine katıldı.

Muhammed Ali’nin ilk profesyonel maçına çıktığı Freedom Hall’da düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de eşlik etti.

Freedom Hall’daki törene, Müslüman İngiliz müzisyen Yusuf İslam, ABD'li akademisyen ve kanaat önderi Hamza Yusuf, Nation of Islam lideri Louis Farakhan, siyahi hakları aktivisti Jesse Jackson, Muhammed Ali'nin maçlarını da organize eden ünlü boks organizatörü Don King'in de aralarında bulunduğu spor dünyasından kişiler, Müslüman ülkelerden gelen temsilciler ve binlerce Müslüman katıldı.

CENAZE NAMAZINI İMAM ZAİD SHAKİR KILDIRDI

Cenaze namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilavet edilen törende, Muhammed Ali’nin naaşı tekbirler eşliğinde salona getirildi. İmam Zaid Shakir’in kıldırdığı cenaze namazında saf tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Muhammed Ali’nin aile üyeleriyle görüşerek taziyede bulundu.

Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen 74 yaşındaki Muhammed Ali, Phoenix'te solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede vefat etmişti.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 09/06/2016