Yüzme Havuzları Tehlike Saçıyor


Yüzme Havuzları Tehlike Saçıyor

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) Uzmanı Dr. Fikret Kaya, yüzme havuzların insan sağlığına tehdit eden olayların yaşanmaması için uyarılarda bulundu.

HAVUZ TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ


Havuz temizliği’nin önemli olduğunu söyleyen Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) Uzmanı Dr. Fikret Kaya, “Daha önceki yıllarımızı düşünürsek Türkiye’de özel havuzlar çok azdı. Genelde insanlarımız denizlere giderdi. Ve havuzlarda belli yerlerde olduğundan bu yerlerdeki havuzlar temizleniyordu. Fakat günümüzün şartlarında artık her sitenin bir havuzu var. Buradaki havuzlarında temizliği tam sağlanamıyor. Bu nedenle havuzlarda kullanılan klorun kullanım şekli çok çok önem arz ediyor. Sık sıkla gündem olan bu konunun üzerinde durmak istiyorum. Klor havuzlardaki mikroorganizmalardan arınmak için önemliyse de aynı zamanda da bizim organizmamıza da zarar veren bir maddedir. Bunu asla unutmamamız gerekiyor. Onun için yeterli dozda kullanılması, aşırı dozlarında kullanılmasından sakınılması gerekiyor”dedi.

CİDDİ YAN ETKİLERİYLE KARŞILAŞIYORUZ

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) Uzmanı Dr. Fikret Kaya, “Havuzlarda kullanılan klorun aşırı doz kullanıldığında özellikle gözlerde yanma, ciltte kaşıntı, bazen solunum sıkıntısı gibi ciddi yan etkileriyle karşılaşıyoruz. Özellikle yüzme havuzlarındaki çocuklar bu açıdan büyük risk taşıyorlar. Ya denetimleri tam yapılmalı yada tam yapılamıyorsa bile havuzdan sonraki duş çok önem arz ediyor. En ufak bir kalıntı olmaması gerekiyor. Yoksa yan etkileri ile karşılaşma riskimiz var.” diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 26/08/2018