YEDAŞ, Ramazanda Tedbirleri Artırdı


YEDAŞ, Ramazanda Tedbirleri Artırdı

YEDAŞ, Ramazan ayı için gerekli tedbirleri alarak planlı elektrik kesintilerinin sayılarını minimuma indirdi. İftar ve sahur saatlerinde vatandaşlara kesintisiz elektrik hizmeti sunmak amacıyla saha ekipleriyle 7/24 çalışıyor.

Sokak aydınlatmaları bakım ve yenileme çalışmaları

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop, il, ilçe ve köylerinde en uç noktalara kadar sürekli elektrik hizmeti sunmak amacıyla şebeke ve teknoloji yatırımlarına aralıksız devam eden YEDAŞ, Ramazan ayında müşterilerin mağdur olmaması amacıyla gerekli tedbirleri aldı. Bu kapsamda Şebeke Yönetim Merkezi’nden sahayı anlık takip ederek arıza ve kesintilere anında müdahale ediyor. Şebeke Yönetim Operatörleri, izleme sistemleri üzerinden gelen verileri gerçek zamanlı değerlendirerek, müşteri bildirimlerinden bağımsız olarak saha ekiplerini, arıza veya kesintinin giderilmesi amacıyla yönlendiriyor.

YEDAŞ, Ramazan ayında yatırım planlamaları kapsamında yeni enerji tesislerinin devreye alınması, bakım onarım çalışmaları yapılması, şebeke yenileme amacıyla gerçekleştirilen planlı elektrik kesintilerini de en az seviyeye indirdi. Vatandaşların güvenliği için sokak aydınlatmaları çalışmalarına hız kazandırdı. Arızalı sokak aydınlatmalarını değiştirdi, ihtiyaç duyulan noktalara yeni aydınlatma tesisleri inşa etti.  İftar ve sahur saatlerinde oluşabilecek kesintilere ve arızalara anında müdahale için saha ekiplerini ve ekipmanlarını hazırladı.

Anında müdahale için 7/24 sahadayız

Ramazan ayında özellikle iftar ve sahur vakitlerinde elektrik kullanımının yoğun olacağına dikkat çeken YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “Tüketicilerin günlük hayatında önemli yer kaplayan bir kamu hizmeti veriyoruz. Elektrik enerjisi hayatın her alanını doğrudan etkiliyor. Hayatımızı kolaylaştıran pek çok araç gereç elektrik enerjisi ile çalışıyor. Özellikle ramazan ayında belirli saatlerde elektrikli ev aletlerinin kullanımının artacağını öngörüyoruz. Bu sebeple saha çalışmalarımızda bazı düzenlemeler yaptık. 809 saha personeli ve 176 araç ile arıza ve kesintilerin en kısa sürede giderilmesi amacıyla görevimizin başında olacağız. Müşterilerimiz talep, öneri ve şikayetleri için 186 Çağrı Merkezi, 0530 1060 186 WhatsApp / Bip Hattı, www.yesilirmakedas.com, YEDAŞ186 Mobil Uygulama üzerinden Tüketici Hizmetleri Birimi’mize ulaşabilirler” dedi.


Yayın Tarihi: 06/06/2017