YEDAŞ Çalışanları Kızılay’a Kan Bağışı Kampanyası Başlattı


YEDAŞ Çalışanları Kızılay’a Kan Bağışı Kampanyası Başlattı

YEDAŞ, kan bağışında bulunarak toplumsal sorumluluğu üstleniyor

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.  (YEDAŞ) çalışanları, toplumun ihtiyaç duyduğu kan stoklarını artırma ve hayat kurtarma amacıyla Kızılay Kan Bağışı Kampanyası'nı başlattı. Şirketimizin sosyal sorumluluk taahhüdünü bir adım daha ileri taşıyan bu kampanya, yerel toplumumuza büyük bir destek sağlamayı amaçlıyor.

Türk Kızılay’ı, Türkiye genelinde kan ihtiyacının karşılanması ve kan stoklarının sürdürülebilir bir şekilde tutulması için sürekli olarak kan bağışı kampanyaları düzenliyor. Bu asil amaç doğrultusunda YEDAŞ çalışanları da seferberlik ilan etti ve bir araya geldi.

‘Kan Bileşeni Stokları Azaldı’

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi (Samsun) Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ‘’Son dönemde artan hava sıcaklıkları ve yaz mevsiminde çalışanların izin dönemi nedeniyle kan bağışlarında azalma ve kan bileşeni stoklarında düşüş yaşanmıştır. Kan bileşeni stoklarımızı ihtiyacı karşılayacak bir seviyede tutabilmek amacıyla düzenlenen kan bağış kampanyaları çok kıymetlidir. Kan bağışı çağrımıza destek veren YEDAŞ’ a ve bağışta bulunan çalışanlarına farkındalıklarından dolayı teşekkür ederiz’’ dedi.

"Toplumsal farkındalık önemli"

Etkinliğe katılan YEDAŞ Dağıtım Direktörü Ümit Yaşar KIŞLA, ‘’Bizler sadece enerji alanında değil sosyal alanlarda da vatandaşın yanındayız. Amacımız dayanışmayla vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak. Kan vermenin sosyal yaşamda hayati bir öneme sahip olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden BİLGİ “YEDAŞ olarak yılda en az 1 kez Kızılay ile ortaklaşa hareket ederek kan bağışında bulunuyoruz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Umarız bu kampanya ile kan stoklarını arttırmada önemli bir katkı sağlar ve daha fazla insanın hayatını kurtarmamıza yardımcı olur’’ dedi.


Yayın Tarihi: 12/09/2023 - 12:49