Bakan Kurum, Müjdeyi Verdi: “ İlkadım’da Kentsel Dönüşüm Başlıyor”


Bakan Kurum, Müjdeyi Verdi: “ İlkadım’da Kentsel Dönüşüm Başlıyor”

Hastane mahallesi’nde gerçekleştirilen dev mitingde İlkadım’da kentsel dönüşümün startını verdiklerini söyleyen  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “ 1 Nisan’dan sonra Anadolu, Hastanebaşı, Kökçüoğlu, Zeytinlik, Kadıköy, Fatih, Reşadiye mahallerinde kentsel dönüşüme başlıyoruz.” dedi.

Hastanebaşı Mahallesi’nde yapılan mitinge, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Demir, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar, MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir, Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayları ve vatandaşlar katıldı.

İLKADIM’IN  KARARI CUMHUR İTTİKINDAN YANA  

İlkadım Belediyesi’nin davetlisi olarak Samsun’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleşen dev mitingde resmi rakamlara göre 15 bin katılımın olduğu öğrenildi. Coşku ve heyecan dolu gerçekleşen dev mitingde, Cumhur İttifakı’nın Belediye Meclis Üyeleri tanıtıldı. Meydanın hınca hınç dolduğu mitingde parti ve Türk bayrakları sallanarak  ‘Ülkede Erdoğan İlkadım’da Erdoğan’ sloganları atıldı.

TOK “KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HAKKANİYETLE YAPACAĞIZ”

Yerel seçimlerden sonra ilk hedeflerinin kentsel dönüşümü hakkaniyetli ve vatandaşların rızası neticesinde yerine getirmek olduğunu söyleyen Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, “İnşallah İlkadım’da hız kesmeden yola davam edeceğiz. Görev yaptığımız süre boyunca birçok projeyi hizmete geçirdik. Çıraklık ve kalfalık dönemimizi yaptık. Altyapı konusunda da yapabileceğimiz işlerin çoğunu yaptık. 35 yılı İlkadım’da geçmiş bir kardeşiniz olarak, son dönemimizde mahallerimizde kentsel dönüşümüzü sizlerin rızası doğrultusunda, hakkaniyet içerisinde kimsenin zararı olmadan yerinde dönüşüm noktasında faaliyete geçirmek istiyoruz. Bu manada da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, bizlere müjdelerini verdi. Bu tür faaliyetleri ilçe ve büyükşehir belediyesinin bütçeleriyle yapmak zor. Burada devletimizin de iştiraki olduğu müddetçe bu işlerin de altından kalkacağız. Anadolu, Kökçüoğlu, Hastanebaşı ve diğer mahalleri gezdim. Herkes bana, ‘Şu kentsel dönüşümü gerçekleştirin. Bizi bu kötü binalardan kurtarın’ diyor. Allah’ın izniyle devletimizin de desteğiyle bu dönemde kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Tek hedefim Allah nasip ederse, 1 Nisan itibariyle adım adım bu değişimi hep beraber yerinde dönüşümle sağlayacağız. 31 Mart seçimlerinin galibinin Cumhur İttifakı olduğunu burada bize kanıtlayan, mitingimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BAKAN KURUM, “ YERİNDE DÖNÜŞÜM HALKIN RIZASIYLA YAPILACAK”

Devletimiz tüm imkanları kentsel dönüşüm için seferber edeceklerini kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İlkadım’daki sosyal konut ihtiyacını biliyoruz. Hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. 2023 yılına kadar tüm ilçelerimizde yapmak istiyoruz. İlkadım ilçemize 8 ay önce geldik. Mahallelerdeki evlerin durumunu ve yaşam şartlarını gördük. İnşallah İlkadım’da yaşam standartlarını yükselteceğiz. Anadolu, Hastane, Kökçüoğlu, Zeytinlik, Kadıköy, Fatih, Reşadiye mahallerinde kentsel dönüşüme başlıyoruz. Kentsel dönüşüm projesi İlçe Belediyesi’nin yapabileceği bir proje değil. Diyoruz ki, üçlü olsun güçlü olsun.  İlkadım’da Erdoğan Tok, Büyükşehir’de Mustafa Demir sizin dertlerinizle dertlensin. İlkadım’ın ve Samsun’un dertleriyle dertlenen Milletvekilleri olsun.  Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı’da olsun ki, bu kentsel dönüşüm mutlu ve huzurlu bir şekilde bitsin . Biz, bu kentsel dönüşüm projesini yaparken vatandaşımızın rızası çerçevesinde az katlı mahalle kültürünün yaşatılacağı bir şekilde yerinde dönüşümle yerinizde kalacaksınız. Sizi şu an oturduğunuz yerden de kimse çıkaramayacak. Yerinde dönüşüm yapacağız. Yerinde dönüşümü yaparken rızanız doğrultusunda yapacağız.” diye konuştu.

KURUM; “2019’DA BAŞLAYIP 2023’E KADAR KONUTLARI TESLİM EDECEĞİZ”

İlkadım’da yapılacak kentsel dönüşüm için master plan hazırlığı yaptıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “ İlkadım Belediye Başkanımıza söyledik. ‘Burada bir master plan yapacaksın.’ dedik. Master planda projenin bitmemiş halini göreceğiz. Söylediğimiz mahallerde kentsel dönüşümü 2019’da başlayıp 2023’e kadar size sağlam, güvenli konutları sizlere teslim etmek istiyoruz. Muhtarlarda, sivil toplum örgütleri de bu kentse dönüşüm planlaması içerisinde olacak.  Cumhurbaşkanımızın dediği gibi şehrimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacağız. Halkın içinde olacağı, rızası doğrultusunda süreç işleyecek. Sizin kafanızı karıştırmak isteyenler var. Nasıl yapacaklar diyorlar. Bizim bugüne kadar TOKİ ile birlikte 840 bin konut yaptık. 250 milyarlık iş yaptık. Burada İlkadım İlçesi’nin kentsel dönüşümünü mü yapamayacağız. Onu da yaparız. ” şeklinde konuştu.  


Yayın Tarihi: 27/03/2019