Vodafone Türkiye, İstikrarlı Büyümesini Sürdürdü


Vodafone Türkiye, İstikrarlı Büyümesini Sürdürdü

25 çeyrektir kesintisiz çift haneli büyüyen şirketin mali yılın üçüncü çeyreğinde tarihi seviye olan toplam abone sayısı 21,9 milyona ulaştı.

Vodafone Türkiye istikrarlı büyümesini 2015-16 mali yılının üçüncü çeyreğinde de sürdürdü. Ekim-Aralık 2015 dönemine ait 3. çeyrekte şirket; servis gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre %21,3* artırdı. Böylelikle şirket, 25 çeyrektir** kesintisiz çift haneli büyümesini devam ettirdi. Büyümenin lokomotifi ise veri kullanımındaki artışın etkisiyle veri gelirlerinde büyüme, faturalı abone sayısı ve kurumsal segment gelirlerindeki artış oldu.

Vodafone Türkiye, Ekim-Aralık 2015 dönemini kapsayan 2015-16 mali yılı 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre çift haneli büyümesini 25. çeyrekte** de sürdüren şirket, servis gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre %21,3 artırdı. Böylece şirketin 3. çeyrekte servis gelirleri 1,8 milyar TL’ye ulaştı.

Veri kullanımı %116 arttı

Vodafone’un Türkiye’yi uçtan uca dijitalleştirmek üzere yürüttüğü stratejik program Dijital Dönüşüm Hareketi’nin etkisiyle şirketin finansal sonuçlarında veri gelirlerindeki artış dikkat çekti. 3. çeyrek itibariyle akıllı telefon penetrasyonunu %57’ye çıkaran şirket, veri gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre %86 artırdı. Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre %116 artarak üçüncü çeyrekte toplam 50 bin terabayta ulaştı. 

2015-16 mali yılının 3. çeyrek sonu itibariyle Vodafone Türkiye’nin abone sayısı 21,9 milyon olarak gerçekleşirken, şirketin faturalı abone bazının toplam içindeki oranı %43,5’e ulaştı. Vodafone Red tarifeleri şirketin faturalı abone bazındaki büyümesinde öne çıktı. Faturalı abone sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 1,2 milyon net abone artışı ile 9,5 milyona ulaştı.

Kurumsal segment gelirlerinde %20’lik* artış

Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla Yarına Hazırım Platformu’nu hayata geçiren şirket, kurumsal alanda da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye kurumsal segment toplam gelirlerini mali yılının 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %20* artırdı.

Öte yandan 1 Ocak 2015 tarihinde “Vodafone SüperNet Telefonsuz ADSL” hizmetini lanse eden Vodafone Türkiye’nin sabit genişbantta hızlı büyümesi ise devam etti. Üçüncü çeyrekte 97 bin net abone artışı sağlayan şirketin sabit genişbant abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 4 katına çıkarak 280 bine ulaştı. Şirketin sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre %54* arttı.

Müşteri memnuniyeti ile “Türkiye’nin en çok tavsiye edilen mobil operatörü”

Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyeti odaklı programı sayesinde Net Tavsiye Skoru’ndaki*** lider konumunu bu çeyrekte de sürdürdü.  

2015-16 mali yılının üçüncü çeyrek performansını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt şöyle konuştu:

“2015-2016 mali yılımızın üçüncü çeyreği; bireylerden kurumlara, sosyal hayattan ekonomik yaşama kadar Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi’nin istikrarlı büyümemize katkı sağladığı bir dönem oldu. Mali yılımızın üçüncü çeyreği itibariyle ‘25 çeyrektir çift haneli kesintisiz büyüyen’ bir şirket olmanın mutluluğunu taşıyoruz. Bu çeyrekte mobil hizmetler alanında 1 Nisan 2016’da Türkiye’yi dijitalleşme liginde öne çıkaracak 4.5G için çalışmalarımızı heyecanla yürütürken, sabit hizmetler alanında iddiamızı giderek artıran önemli çalışmalar yaptık. Bu nedenle bu çeyrekte hem mobil hem de sabit iletişim hizmetlerinde büyüme hızımızın arttığını görmek Vodafone Türkiye olarak bizlere güç verdi. Bundan sonra da mobil iletişimde 4.5G ile, sabit hizmetlerde ise evlere, binalara kadar gidecek uçtan uca fiber ağlarla ‘Gigabit Toplumu’na liderlik edeceğiz.”


Yayın Tarihi: 03/02/2016