Samsun Valisi Kaymak; 'Samsun Lojistik Merkezi İftihar Edilecek Bir Proje'


Samsun Valisi Kaymak; 'Samsun Lojistik Merkezi İftihar Edilecek Bir Proje'

Samsun Valisi Osman Kaymak, Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden ‘Samsun Lojistik Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden ‘Samsun Lojistik Merkezi’ni ziyaret eden Vali Osman Kaymak’a ilk olarak Lojistik Merkezi’nin çalışmaları ve bu güne kadar yapılan çalışmalar akkında OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve (OCUD) Operasyonel Koordinasyon Ünite Direktörü Abdullah Gökbilgin tarafından brifing verilerek, bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Kaymak, %80’i tamamlanan ‘Samsun Lojistik Merkezi’ inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı konuşmasında, “İhracat yapabilmemiz için mutlaka bir lojistik merkezinin olması gerekiyor. Bu merkezin altyapısına sahip değilseniz limanınızı ihracata organize edemiyorsunuz. İhracatçı limanınıza geldiğinde beklemek zorunda olduğu zaman mağdur oluyor. Şu anda toplamda 50 milyon euroluk AB hibesi ile birlikte bu hizmet ve tesisler Samsun’da inşa ediliyor. 90 gün içerisinde bu tesisin inşaat faaliyetleri bitmiş olacak ve işletme hazırlıkları sırasına gelmiş olacağız. Ülkemiz ihracatını arttıracak bir potansiyele burayı dönüştürmemiz lazım. Türkiye daha fazla ihracat ve daha fazla büyüyen milyon dolar civarında bir Gayrisafi Milli Hasılaya erişmek için var gücüyle mücadele ediyor. Bundan 3-4 yıl önce Gayrisafi Milli Hasılamız 600 milyar dolardı. Şimdi ise 1 trilyon dolar civarına geldik. Bu mücadelemiz Samsun’u bir ihracat üssü haline getirmeye yönelik bir mücadeledir.”dedi.

‘SAMSUN İÇİN, ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE BURADA HAYATA GEÇİRİLİYOR’

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, "Biliyorsunuz Samsun’da göreve başlayalı 3 ay oldu. Samsun’u tanımaya çalışıyoruz. Geldiğim günden itibaren birçok defa ismini duyduğum Samsun Lojistik Merkezimizi aslında çok merak ediyordum. Bugün değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte burayı gezme ve tanıma imkanı buldum. Biraz önce bize çok güzel bir brifing verildi. Tesisin toplam alanı yaklaşık 680 bin metrekaredir. Samsun Lojistik Merkezi’nde farklı büyüklükteki depolar, sosyal tesis ve idari binalar, nakliye komisyoncuları için ofisler, yangın istasyonu, servis istasyonları, akaryakıt istasyonu, kantar üniteleri, güvenlik binaları, konteyner park alanı, tır ve kamyon park alanları, binek otopark alanları, demiryolu istasyonu ve gümrük hizmet ofislerinden oluşmakta. Gerçekten iftihar ettik. Samsun için, ülkemiz için çok önemli bir proje burada hayata geçiriliyor.”dedi.

‘BU PROJE İFTİHAR EDİLECEK BİR PROJE’

Vali Kaymak konuşmasının devamında, “Öncelikle bunu düşünen önceki arkadaşlarımıza, Sayın Valimize görev yapan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Samsun konum itibariyle 4 ulaşım yolunun kesiştiği bir il olması nedeniyle bu pozisyonu aslında çok iyi değerlendirmesi lazım, o anlamda Lojistik Merkezi buna hitap edecek. Samsun’a bunu bir zenginlik açısından kazandırmak çok önemli, şu an projenin sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Biliyorsunuz, bu proje Avrupa Birliği’nin 50 milyon euroluk hibesi ile devam ediyor. Bu proje iftihar edilecek bir proje. Avrupa Birliği sadece parayı vermiyor, bunun bir Avrupa projesi olduğunu düşünüyor. O yönüyle de Türkiye’de aslında üçüncü olan bu proje, Sayın Başkanımızın da bahsettiği gibi örnek olma açısından, verdiği hizmet açısından Türkiye’de birinci olacak. Bu merkez aslında verilen hizmetler açısından da çok daha geniş imkanlar sunacak. Bu yönüyle de biz buradan şimdiden bu tür hizmete ihtiyacı olan firmalara duyuruyoruz.”dedi.

‘BU MERKEZ İLE BİRLİKTE KLASİK GELİR KAYNAKLARI DIŞINDA İLİMİZE YENİ BİR ALAN OLUŞTURMUŞ OLACAĞIZ’

Lojistik Merkezinin inşallah 2-3 ay içerisinde biteceğini ve hizmete açılacağını söyleyen Vali Osman Kaymak, “Ümit ederim burayı yoğun bir şekilde planlandığı gibi firmalar kullanır. Samsun için hem ihracatımız açısından, hem de ülkemiz açısından çok güzel bir merkeze kavuşmuş oluruz. Ben o yönüyle emek verenlere tekrar çok teşekkür ediyorum. Samsun'umuzun başlıca sorunu işsizlik, istihdam ve ihracat. Bunlar ilin kalkınmasını ve sürdürülebilir kalkınması açısından çok önemli. Bu tür kalıcı projeler ilimiz için çok büyük açılım sağlıyor. Bu merkez ile birlikte klasik gelir kaynakları dışında ilimize yeni bir alan oluşturmuş olacağız. Bu projenin hayata geçmesi açısından herkesin el birliği, gönül birliği yapması lazım diye düşünüyorum. Emeği geçenlere ve katkısı olanlara takrar ayrı, ayrı çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."dedi.

İncelemelere ayrıca, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ve ilgili yetkililer katıldı.


Yayın Tarihi: 09/10/2017