Vali Osman Kaymak’tan ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Mesajı


Vali Osman Kaymak’tan ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Mesajı

Samsun Osman Kaymak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Kaymak, mesajında şu ifadelere yer verdi,

“Engelli veya engelsiz tüm yurttaşlarımızın toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi, fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması geleceğe güvenle bakmamızın temel şartıdır.

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir.

Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik uygulanan sosyal politikalar ile engelli vatandaşlarımıza hem ekonomik yönden hem de sosyal yönden önemli haklar sağlanmıştır.

Özel gereksinimi olan vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek, hepimizin ortak sorumluluğudur. 

Engelli bireylerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Bu duygularla, yaşamın her anında hatırlanması gereken engelli kardeşlerimizin, toplumsal hassasiyet ve duyarlılığın artmasına vesile olacağına inandığımız 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.”


Yayın Tarihi: 02/12/2019