Giresun İtfaiyesi Güçlendi


Giresun İtfaiyesi Güçlendi

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü araç filosuna 2 adet yeni araç daha katıldı. Belediye Başkanı Kerim Aksu, itfaiye teşkilatının güçlenmesi, bu kentte yaşayanların daha fazla güvenli olması anlamına geldiğini belirterek; “ Şehrin büyümesine karşı itfaiye teşkilatının müdahale gücünü artırıyoruz. Olası bir yangına en hızlı ve modern araçlarla müdahale etmeyi planlıyoruz “ dedi.

İtfaiye Müdür Vekili Saffet Genç 2 yeni araçla teşkilatın daha da güçlendiğini, bu olanakları sağlayan Belediye Başkanı Kerim Aksu ve meclis üyelerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

İtfaiye Teşkilatına alınan 2 yeni aracın tanıtım törenine katılan Başkan Kerim Aksu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “ Şehrimizin tarihi dar sokaklarında olası yangına daha kolay ve hızlı müdahale edecek, ayrıca yüksek binalara daha rahat ulaşabilecek merdivenli araçlarımız bugün hizmete giriyor. Bu 2 aracın maliyeti yaklaşık 1 milyon lirayı buluyor. İhalesi yapılan yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak 60 metre uzunluğunda merdiven açabilen aracımızda filomuza katılacak. Böylece Giresun Belediyesi İtfaiyesi 12 araca ulaşmış, bölgenin en güçlü teşkilatı olarak hizmet vermeye devam edecektir.”

Belediye Başkanı Kerim Aksu 112 kişi ile itfaiye teşkilatının hizmet verdiğini hatırlatarak; “ Ben çevre illerde, ilçelerde, köylerde meydana gelen yangınlarda bizim arkadaşlarımızın başarısı ile gurur duyuyorum. Yangınlarda, hayvanların kurtarılmasında, arama kurtarma çalışmalarında bizim arkadaşlarımız hep önde gidiyor. Bizde araç gereç yönünde kendilerini destekliyoruz. Giresun’a yakışır bu itfaiye binası bizim dönemimizde yapıldı. Bizden önce 44 makine ve araç filosu bulunan Giresun Belediyesi bugün 117 araç parkına ulaşmıştır. Mesai arkadaşlarıma burada teşekkür ediyorum. Biz hayalle değil, gerçekle halkımıza hizmet ediyoruz. Belediyemizin tüm birimlerini yeniledik. Halkımıza daha iyi hizmet etmek için bu yenilikleri getirdik. Biz ekip olarak Giresun halkının bu kentte güvenle, huzurla, sevgiyle yaşaması için 24 saat görev başındayız. Şehrimize hayırlı olsun “ şeklinde sözlerini tamamladı.


Yayın Tarihi: 31/07/2018