Ayvacık Belediyesi Fırınları Denetim Altında Tutuluyor


Ayvacık Belediyesi  Fırınları Denetim Altında Tutuluyor

Ramazan ayının gelmesi ile Ayvacık’daki mevcut fırınlar Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince denetim altında tutuluyor.
Fırın imalathanelerinde ekmeklerin ne kadar sağlıklı koşullarda üretildiğini, üretilen ekmeklerin gramajlarına, hijyen kurallarına uygun olup olmadığına kadar bir çok konuyu denetlemek için Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri İlçedeki mevcut fırınları denetledi. Denetimde personelin tırnaklarından iş önlüğüne, bir kaza durumunda olması gereken yangın tüpü ve ecza dolabına kadar her şey incelendi. Yapılan denetimlerde ilçemizdeki fırınlarda ufak tefek eksikliklere rastlanırken tam anlamıyla kurallara uyulduğu gözlendi. Fırın sahiplerine bu titiz çalışmalarından dolayı denetim ekipleri teşekkür etti.
Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur insan sağlığına dikkat çekerek ‘’ Vatandaşlarımızın Ramazan ayı boyunca sağlıklı ekmek ve pide tüketebilmesi için fırın denetimlerine devam edeceğiz. Temiz ve hijyen kurallarına uygun ortamda üretilen ekmeği tüketmek her vatandaşın hakkıdır. Belediye olarak bunu sağlamak için gereken önlemleri alıyoruz.’’ dedi.


Yayın Tarihi: 21/06/2016