Samsun Valisi Osman Kaymak; “Gazeteciler Şehrin Paydaşlarından Birisidir”


Samsun Valisi Osman Kaymak; “Gazeteciler Şehrin Paydaşlarından Birisidir”

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Sevgi Kafe’de valilikçe düzenlenen kahvaltıda Samsun’da bulunan yaygın, yerel basın temsilcileri ve çalışanları ile bir araya geldi.

Vali Osman Kaymak, oldukça samimi diyalog içerisinde geçen kahvaltı programında Samsun’da bulunan yaygın, yerel basın temsilcileri ve çalışanları ile tanışarak bir süre sohbet etti.

Vali Osman Kaymak kahvaltının ardından yaptığı konuşmasında, ’’Değerli Arkadaşlar; yoğun katılımınızdan dolayı hepinize öncelikle teşekkür ediyorum. Meslek hayatımda ilk defa böyle kalabalık bir basın mensuplarıyla bir araya geliyorum. Daha önce görev yaptığım yerde basın mensubu arkadaşlarla çok güzel ilişkilerim oldu ama onların sayısı çok fazla değildi. İnanın bu benim ilk defa yaşadığım bir duygu. Bildiğiniz gibi, Tunceli Valiliği'nden sonra Samsun Valiliği'nde göreve başladım. Samsun’da düzenlenen 23. Yaz Olimpiyat Oyunları sebebiyle yoğun bir temponun içindeyiz. Bir taraftan Samsun’u ve Samsunluları tanımaya çalışıyoruz. Bir taraftan da ilimizi ve Türkiye’yi tanıtacak olimpiyatların başarılı geçmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Şu ana kadar olimpiyatlar hem ülkemiz, hem de Samsun için çok başarılı bir şekilde geçiyor. Salonlar tıklım, tıklım dolu. Altın madalya açısından istediğimiz başarıyı yakalayamasak da madalya kazanan, derece yapan sporcularımızı tekrar kutluyorum. Mühim olan bu olimpiyatlarda bir aksaklığın ve kötü olayların olmamasıdır. Gerçekten Samsun güvenli ve medeni bir kent. Olimpiyatlarla ilgili olarak bana akseden bir olay olmadı. Hiçbir sporcunun ve misafirlerimizin karşılaştığı bir aksaklığın olmaması beni çok mutlu etti. İnanın şu ana kadar Türkiye’yi uluslararası arenada zor duruma düşürecek kötü bir olayın olmaması bizim için ve Samsun için övünç verici bir durum. Ondan dolaya da huzurlarınızda Samsun'lulara ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

 ‘GAZETECİLER ŞEHRİN PAYDAŞLARINDAN BİRİDİR’

Gazeteciler şehrin paydaşlarından biridir diyen Vali Osman Kaymak, “Gazeteciler şehirde alınacak kararlarda, şehrin sorunlarının tespitinde ortaklarımızdan biridir. O yönüyle ben basını çok önemsiyorum. Sizlerin yazılarını, yazdıklarınızı mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum. Sizler halkla bizim aramızda bir köprüsünüz. Biz her tarafa ulaşamayabiliriz. Halkın ne düşündüğünü, bir olayı, alınan bir kararda, şehirdeki bir icraatın halk nezdindeki etkisinin ne olduğunu, halkın beklentisinin ne olduğu basın yoluyla bizlere geliyor. O yönüyle sizlerin çalışmanızı çok değerli buluyoruz.

Bundan önce Tunceli’de 3 yıl göreve yaptım. Orada gündemimiz hep terördü. Orada çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. FETÖ terör örgütü ile PKK terör örgütü arasındaki ilişki konusu kesinlikle şahit olduğum bir konudur. 15 Temmuz olaylarından önce PKK terör örgütüne etkili bir operasyon yapamıyorduk. Operasyona çıktığımız zaman bir tane PKK terör örgütüne rastlamıyorduk ve şehit veriyorduk. 15 Temmuz olaylarından sonra PKK terör örgütü operasyonlarında güzel sonuçlar almaya başladık. Tunceli’de devlet alana sahip olmaya başladıktan sonra halka güven gelmeye başladı. Devlet alana hakim olunca halk artık terör örgütünün kendisine zarar veremeyeceğini anlamaya başladı. Bununla ilgili Tunceli CHP İl Başkanı’nın yaptığı açıklamanın özü orada devlet alana hakim, sonucunda da insanlara güven gelmesidir”dedi.

 ‘SAMSUN VE SAMSUN'LULARIN CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNDA ÇOK ÖNEMLİ BİR YERİ VAR’

Vali Kaymak konuşmasının devamında, “Tunceli’de görev sürem tamamlandıktan sonra Samsun’da göreve başladım. Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcında Atatürk Samsun’a çıktığında Samsun'lular Atatürk’e sahip çıktı. Samsun Atatürk’e sahip çıkan bir kent. Samsun'lular Atatürk’e sahip çıkmasaydı belki de Kurtuluş Savaşı'mız başarılı olamayacaktı. Bu yönüyle Samsun ve Samsun'luların Cumhuriyetimizin kuruluşunda çok önemli bir yeri var. Bu gün Samsun bu yapısını koruyor. Vatan, millet duygusunu, milliyetçi yapısını, devlete bağlılığını koruyan ve bu vatansever insanların yaşadığı bir şehirde görev yapmak benim için bir şeref ve onurdur. Ondan dolayı Allah’a şükrediyorum.

Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi şu an dolmuş durumda. Burada çalışan işçi sayısı 5 bin civarında. Bir milyon üç yüz bin nüfuslu bir kentte Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin işçinin çalışması aslında çok yetersiz bir sayı. İstihdam için ilimizde yeni üretim kanalları bulunması lazım. İlimizde sporda çok güzel alt yapılara ulaştık. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımızın ilimizden olması hükümetimizin Samsun'a ve Samsunlulara verdiği değerdir. Bu bizim için büyük bir kazanımdır. Bu ilde bir bakanın olması hem o alan için çok güzel gelişmeler olacağının, hem de şehrimiz için güzel işler olacağının işaretidir”dedi.

 ‘BEN HER YAPTIĞIM İŞİ BİR KANUNA, BİR YÖNETMELİĞE DAYALI OLARAK YAPMAK ZORUNDAYIM’

Vali Kaymak konuşmasının sonunda, ”Hukuk Devleti içerisinde bizim her yaptığımız işler bir kurala bağlıdır. Hepimizin bir sorumluluğu vardır. Vali keyfi idareci değildir. Ben her yaptığım işi bir kanuna, bir yönetmeliğe dayalı olarak yapmak zorundayım. Gazeteci olarak sizler de aynı kurallar çerçevesinde basın etik kurallarına göre çalışıyorsunuz. Ben böyle olduğuna inanıyorum. Burada tecrübeli gazeteci arkadaşlarımız var. Yoksa elime kalemi alırım, istediğimi yazarım, buradan da bir amaca ulaşırım hedefi gözetilmemelidir. Çünkü gazeteci her yazdığından sorumludur. Olumsuz bir durumda hukuken sonuçlarına katlanılacaktır. İyi niyetle, araştırılarak, gerçekten bir yanlışlık varsa bunun yazılmasına saygımız sonsuz. Basın bizim ortak çalışma arkadaşlarımız, hepimizin amacı Samsun’a hizmet etmektir. El birliği ile Samsun halkımızın geleceği için daha güzel çalışmalar yapmaktır. Basın olarak bize yol göstererek, yönlendirerek bizim göremediklerimizi görmenizi çok değerli buluyorum. O anlamda bu kamu yararına olan görevinize saygı duyuyorum. Biz kimseyi ayrıştırmadan Samsun’un ortak paydasının oluşması konusunda herkesten destek bekliyoruz.

Ümit ederim Samsun’dan ayrılırken inşallah yine böyle kalabalık bir gurupla bizi yolcu edersiniz. Burada görev yaptığım süre içerisinde karşılıklı saygı, sevgi çerçevesinde ilişkilerimiz gerçek bir dostluğa dönüşerek, Samsun’da güzel hizmetler yaptı ve gönüllerde iz bıraktı denilen bir kardeşiniz olarak Samsun’dan ayrılmak istiyorum. Niyetim ve duam budur. Tekrar hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum”dedi.


Yayın Tarihi: 28/07/2017