Bağımsızlık Türk Gençliğinin Karakteridir


Bağımsızlık Türk Gençliğinin Karakteridir

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Aksu mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkıp, bağımsızlık mücadelesini başlatmış, Türk Milletinin kurtuluş ateşini fitillemiştir. Kadın, erkek, yaşlı, genç ve çocuklar vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlık uğruna Büyük Önderin; “Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolasını benimseyip, tarihe kazınan kurtuluş mücadelesine katılmıştır.

Büyük bedellerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma ve kollama görevini alan Türk Gençliği içine çekilmek istenen tehlikenin farkındadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; “Bağımsızlık Türk Gençliğinin karakteridir.” Demokratik, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne içeriden ve dışarıdan yapılan saldırılar karşısında yılmayacağımızı, birlik ve beraberliğimizi bozdurmayacağımızı herkesin bilmesi gerekir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının açtığı aydınlık yolda, korkmadan, yılmadan yürümeye devam edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımızı kurtaran kahraman atalarımızı, şehit ve gazilerimizi şükranla anıyor, halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”


Yayın Tarihi: 17/05/2017