Ünye’ye Bisiklet ve Yaya Yolu Projesi Çalışmalarına Başlandı


Ünye’ye Bisiklet ve Yaya Yolu Projesi Çalışmalarına Başlandı

Ordu’nun Ünye ilçesinde hizmete girecek olan ‘Bisiklet ve Yaya Yolu Projesi’ çalışmalarına başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Yerel seçimlerde Ünye ilçemize söz vermiştik. Bir yıl içerisinde projeyi hayata geçireceğiz” dedi.  

Ordu Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı, güvenilir ve çevreci bir projeyi daha hizmete sunuyor. Ünye sahilinde, yeni bir yaşam alanı olarak projelendirilen ‘Bisiklet ve Yaya Yolu Projesi’ Otogar ve Çamlık girişi boyunca uzanan 4 bin 614 metre uzunluğundaki güzergahta uygulanacak. 3 farklı noktada akıllı bisiklet istasyonlarının yer aldığı projede engelli şarj istasyonları da bulunuyor.

OTOGAR VE ÇAMLIK GİRİŞİ ARASINDA UYGULANACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak, vatandaşlara sağlıklı yürüyüş, spor ve dinlenme alanları oluşturmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ünye ilçesinde hayata geçecek projeyle birlikte, sahilde yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını belirten Başkan Güler, “4 bin 614 metre uzunluğundaki güzergahta, altyapı çalışmaları başladı. Otogar ve Çamlık girişi arasındaki mesafede yürüyüş ve bisiklet yolunun yanı sıra, altyapıyı da sil baştan yenileyeceğiz” diye konuştu.

ÜNYE SAHİLİNE GÜZELLİK KATACAK

Proje kapsamında, sahilde ihtiyaç duyulan birçok farklı çalışmanın da yapılacağını vurgulayan Başkan Güler, “Tabakhane ve Kırkevler Plajı arasındaki kıyı kesimde doğal taş duvar çalışması yapılacak. Mevcut kaldırım genişletilerek, 8,5 metre eninde, karayolu ve deniz tarafında birer metre uzunluğunda yeşil bant, ortada ise bisiklet ve yürüyüş yolu oluşturuyoruz. Ayrıca güzergâh boyunca kent mobilyaları ve aydınlatma elemanları da yenilenecek. Ünye’mize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 7 milyon 261 bin lira değerindeki projenin, Ünye sahiline güzellik katacağını sözlerine ekledi.


Yayın Tarihi: 28/06/2020