Türkiye’nin En Temiz Havası Giresun’da


Türkiye’nin En Temiz Havası Giresun’da

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2010-2016 yılları arasında gerçekleştirdiği ölçümlerin sonuçlarını açıkladı. Türkiye’de 81 il arasında sadece Giresun’da hava kirliliği, sınırın altında olduğu bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, şehirde doğalgaz ağının genişlemesi için mücadele verdiklerini söyledi. Giresun’daki 9 yılık çalışma sürecinde yeşil alanı iki katına çıkardıklarına dikkat çeken Aksu, “Giresun’da doğalgazın yaygınlaşması ve kentimizin tamamına ulaşması için büyük bir mücadele veriyoruz. Eğer sıkıştırıp, takipçisi olmasaydık, bugün bu seviyelere gelemezdik. Doğalgaz çalışmalarının belediyemize ilave getirdiği ekonomik fatura 50 milyon liranın üzerindedir. Yeni yaptığımız yollardan dahi doğalgaz geçişine izin verdik. Ayrıca 9 yılda yeşil alanları neredeyse iki katına çıkardık, bu sürede 45 yeni park yaptık. 20 binin üzerinde ağaç diktik. Tabi ki bunların sonunda Giresun’un havası temizlendi” dedi.

Belediye olarak temiz bir şehir oluşturduklarını kaydeden Aksu şöyle devam etti:

“Belediyemizin yaptığı çalışmaların yanında, Giresun’un denizi, eşsiz güzellikteki yaylaları ve dört bir yanımızı saran fındık bahçeleri de temiz havanın ayrı bir kaynağıdır. Biz belediye olarak temiz bir şehir oluşturduk. Giresun havasının yanında kent temizliğinde Türkiye’de örnek şehirlerarasında ilk sıralardadır. Dünyanın en kaliteli fındığı boşuna Giresun’da yetişmiyor. Havası temiz olan Giresun bu önemli özelliğini sağlık turizmi açısından değerlendirmelidir.”

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada ise Türkiye ‘de havası en kirli 3 şehir ise, Batman, Hakkâri ve Gaziantep olduğu kaydedildi.


Yayın Tarihi: 07/05/2018