İlçe Tüketici Hakem Heyetleri Yeniden Yapılandırıldı


İlçe Tüketici Hakem Heyetleri Yeniden Yapılandırıldı

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nce Tüketici Hakem Heyetlerinin çalışmaları yeniden düzenlendi.

Samsun Ticaret İl Müdürü Vekili Cemil Kocaoğlu yapılan düzenleme ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘‘Bakanlığımız, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nce Tüketici Hakem Heyetlerinin çalışmaları konusunda Bakanlık Makamının 09.07.2018 tarihli ve 2018/96 Sayılı Onayı ile yapılan düzenlemede;

1- İl Tüketici Hakem Heyeti ile birlikte Atakum, İlkadım ve Canik İlçe Tüketici Hakem Heyetleri dışında kalan İlçe Tüketici Hakem Heyetlerinin müracaat alma yetkisi 01.08.2018 tarihi itibari ile sonlandırılmıştır.

2- a) 19 Mayıs, Alaçam, Bafra, Havza, Kavak, Lâdik, Vezirköprü ve Yakakent İlçe Tüketici Hakem Heyetleri Atakum Tüketici Hakem Heyeti,

b) Asarcık, Ayvacık, Çarşamba, Salıpazarı, Tekkeköy ve Terme İlçe Tüketici Hakem Heyetleri Canik Tüketici Hakem Heyeti yetki alanına verilmiştir.

c) İlkadım İlçe Tüketici Hakem Heyetinin ilçe sınırları dâhilinde yetkileri devam etmektedir.

3- Yetkileri kaldırılan İlçe Tüketici Hakem Heyetleri 01.08.2018 tarihi itibariyle kendileri sonlandırmak üzere müracaat alamayacak olup, 01.08.2018 tarihinden önce aldıkları müracaatları 31.12.2018 tarihine kadar sonuçlandıracaklardır.

4- Yetkileri kaldırılan İlçelerde Kaymakam tarafından, Devlet Memurları arasından bir asil, bir yedek “ Tüketici Hakem Heyeti İrtibat Personeli” görevlendirilecek olup, bu personellerce yetki alanındaki İlçe kaymakamlıklarına yapılan tüketici uyuşmazlığına ilişkin müracaatlar alınarak geciktirmeksizin TÜBİS’e kaydedilecektir.

Uyuşmazlıkla ilgili tüm belgeler kayıt esnasında taranarak TÜBİS’e aktarılacak ve yetkilendirilen İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine iletilecektir.

Uygulamalar Bakanlığımızca takip edilecek olup, ilerleyen dönemlerde ihtiyaç duyulması halinde yeni tedbirler alınacaktır.

Konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Müdürlüğümüzün 420 06 70 numaralı telefonundan bilgi alabilir.

Kamuoyuna duyurulur. 01.08.2018 ’’ 


Yayın Tarihi: 03/08/2018