Türkiye’nin En Büyük Sosyal Sorumluluk Projesi Çarşamba’da Başladı


Türkiye’nin En Büyük Sosyal Sorumluluk Projesi Çarşamba’da Başladı

Çarşamba Belediyesi,  Tarih Yazan Çocuklar projesi ile “Her kahraman bir zamanlar çocuktu!” diyerek ilçe genelinde 10 binden fazla kitap ile 6 bine yakın öğrenciye ulaşacak.

Başkan Halit Doğan, “Çocuklarımız, Mustafa Kemal Atatürk gibi, Nene Hatun gibi, Ali Fuad Başgil gibi kahramanlarımızın çocukluk yaşlarına tanıklık edecek, hayatlarını, kahramanlıklarını öğrenecekler” dedi.

Çarşamba Belediyesi 33 eserden oluşan “Tarih Yazan Çocuklar” kitap seti ile ilçe genelinde 41 okulda, 10 binden fazla kitap ile 6 bine yakın öğrenciye ulaşacak. Tarihe yön vermiş, kahramanlıkları ile örnek olmuş 33 önemli ismin çocukluk yaşlarından başlayarak hayatının anlatıldığı eserler, çocukların gelişimlerine uygun olarak titizlikle hazırlandı.

Çarşamba İlçe Kaymakamlığı, Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığı ile yürütülen proje ile milli ve manevi değerlerini bilmeyen, sanal kahramanların hüküm sürdüğü günümüzde gerçek kahramanlarını tanımayan çocuk kalmayacak. Proje kapsamında her hafta okullarda Türk kahramanlarının anlatıldığı tiyatro gösterileri, video çalışmaları ve çeşitli etkinlikler yapılacak.

“Çocuklarımız gerçek kahramanlarımızı tanıyor”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bilgisayarlar ve laboratuvarlarda oluşturulmuş sanal kahramanların hüküm sürdüğü günümüzde, çocuklarımızı gerçek kahramanlarla tanıştırmak için “Tarih Yazan Çocuklar” kitap setini hazırladık. Çocuklarımız; yapılamaz denileni yapabilen, ulaşılamaz denilen ufuklara ulaşabilen gerçek kahramanlarla tanıştığında; aslında doğru bir çalışma, inanç ve azimle neleri başarabileceklerini anlayacaklar. Bu kitap setini, evlatlarımıza, hayallerine ulaşmak için atacakları ilk adımda yol göstermesi ve başarabileceklerine örnek olması amacıyla hazırladık. Çocuklarımız, evlatlarımız bizim geleceğimiz, umudumuz ve bizden sonra değerlerimizi taşıyacak olanlar. Bu kitaplarda yer alan kişiler ve onların buluşları geleceğimiz olan evlatlarımıza ilham olsun istedik.  Çocuklarımız tarihimizi en iyi şekilde öğrenerek, millî ve manevî değerlerimize sahip çıkacaklar. Unutmayalım ki her kahraman bir zamanlar çocuktu. Ve daha küçük yaşlarda hayalleri için çalışmaya başlamışlardı. Evlatlarımız da kahramanlarımızın hayatlarını öğrenerek ufuklarını genişletebilir, kendi yollarını çizerek yüzyıllar sonra adı anılan biri olabilirler. Kitap setimizi ilçemiz genelinde 41 okulda dağıtmaya başladık. 6 bine yakın öğrencimize ulaşacağız. Çocuklarımıza şimdiden keyifli okumalar diliyorum. Okumaktan, öğrenmekten, keşfetmekten vazgeçmesinler” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 06/09/2023 - 15:55