Samsun Üniversitesi’nde Rehberlik ve Tanıtım Günleri


Samsun Üniversitesi’nde Rehberlik ve Tanıtım Günleri

Samsun Üniversitesi’nde rehberlik ve tanıtım günleri devam ediyor, 24 Temmuz- 8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte aday öğrenciler Samsun Üniversitesi’nin fakülte ve bölümleri tanımış olacaklar

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre tercih yapacak aday öğrencilerine yönelik üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen “Rehberlik ve Tanıtım Günleri” devam ediyor. 24 Temmuz- 8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Samsun Üniversitesi Rehberlik ve Tanıtım Günleri’nde aday öğrenciler Rektörlük Şehir Ofisinde hafta sonu da dahil saat 13.00-15.30 saatleri arasında Samsun Üniversitesi akademisyenleri ile tanışarak, hem ilk üniversite deneyimlerini yaşayacak hem de Samsun Üniversitesi akademisyenlerinden yüz yüze bilgi alma imkânı bularak merak ettikleri fakülte ve bölümleri tanımış olacaklar.

Rektör ve Rektör Yardımcılarıyla Soru-Cevap

Aday öğrenciler ayrıca Rehberlik ve Tanıtım Günleri kapsamında Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin ve Prof. Dr. Selahattin Kaynak’ın katılacağı “Rektör ve Rektör Yardımcılarıyla Soru-Cevap” temalı program ile Samsun Üniversitesini tanımak için eşsiz bir fırsata sahip olarak tercihlerine yön verebilecekler. Program 26 Temmuz Çarşamba günü 20.30-22.00 saatleri arasında Zoom platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Öğretim Üyeleriyle Soru-Cevap

Diğer taraftan Samsun Üniversitesi tüm fakülte ve yüksekokullarından akademisyenlerin Zoom platformu üzerinden çevrim içi olarak katılım göstereceği “Öğretim Üyeleriyle Soru Cevap” temalı program ile öğrenciler, Samsun Üniversitesinin fakülte, bölüm ve programlarının içeriği, puan ve sıralamaları, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, barınma ve ulaşım imkânları, sosyal ve kültürel aktivitelerine ilişkin merak ettikleri tüm soruların cevaplarına ulaşma şansını da yakalayacaklar.

Benimsediği “Duvarsız Üniversite Modeli” ile yükseköğretime yeni bir soluk getiren ve Türkiye’nin yükselen yeni eğitim değerleri arasında parlayan Samsun Üniversitesi, “Nitelikli Toplum İçin Nitelikli Üniversite” hedefi için tüm aday öğrencilerini İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No:33 adresinde bulunan Rektörlük Şehir Ofisine davet ediyor.


Yayın Tarihi: 27/07/2023 - 14:51