Türkiye’de Tek Olan Ata Ocağı Misafirlerini Bekliyor


Türkiye’de Tek Olan Ata Ocağı Misafirlerini Bekliyor

Başkan Demirtaş: "Ata Ocağı yaşlı büyüklerimiz için huzurun huzur bulacağı bir yapı’

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Geçmiş ile gelecek kuşaklar arasında bilgi ve tecrübelerini ailelerine aktaran yaşlılar için Türkiye’de tek olan Ata Ocağı (Büyükler Kreşi) projemiz yaşlı büyüklerimizin için huzurlu bir yuva olacak. Projemiz hizmete hazır ve misafirlerini bekliyor” dedi.

Derebahçe Mahallesi’nde 2022 yılında yapımına başlanan ve kısa zamanda ilçede hazır hale gelen Ata ocağı (Büyükler Kreşi) 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların barınma, bakım ve psiko-sosyal gereksinimlerini karşılamanın yanı sıra yaşama tutunma sevinçlerine ev sahipliği yapacak. Sadece bir binadan ibaret olmayan yapı, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla Türkiye’de tek olan yapı yerel yönetimler tarafından örnek alınıp ödüle layık görülen projeler arasında da yer alıyor.

“Huzurun huzur bulacağı yer”

Yaşlılarımız bizim her şeyimiz. Onlardan bize miras kalan her şeyi hem korumak hem de yaşatmak için mücadele ediyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Onlara sahip çıkmak bizim gelenek ve göreneklerimizde var. Bunu da en iyi şekilde Ata ocağı (Büyükler Kreşi) ile yapacağımıza inanıyorum. Projemiz yeşil dokusu ve ferah ortamıyla her türlü imkanın sağlandığı modern bir donanıma sahip bir yapı oldu. Burada sabah evlerinde alacağımız, akşamda tekrardan evlerine bırakacağımız eli öpülesi büyüklerimizin olağanüstü durumlarda sağlıklarını ve güvenliklerini kontrol altında tutacağımız sağlık hizmeti başta olmak üzere gerekli olan her şeyin önlemlerini aldık. Ata ocağına gelen yaşlılarımıza düzenleyeceğimiz farklı etkinliklerle günün streslerini kendi akranlarıyla ile birlikte üzerlerinde atarak geri kalan ömürlerini huzur içerisinde aile bağlarından kopmadan geçirmelerini istiyoruz. Kısacası burası huzurun huzur bulacağı yer olacak. Böyle bir yatırımın kendi başkanlık dönemimde hizmete sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şimdiden ilçe halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


Yayın Tarihi: 27/08/2023 - 15:21