Kızılay'dan Afrin’in Merkezinde İnsani Yardım


Kızılay'dan Afrin’in Merkezinde İnsani Yardım

Afrin ilçe merkezinin terör unsurlarından temizlenmesinin hemen ardından bölgede insani yardım faaliyetleri de başlatıldı. Terör nedeniyle yıllardır güvenli gıdaya ve diğer insani yardım malzemelerine ulaşmakta zorluk yaşayan ilçe halkı Türk Kızılayı ekipleri ve yardım malzemelerini karşılarında görünce büyük sevinç yaşadı.

Zeytin Dalı Harekâtı ile terörden temizlenen Afrin ilçe merkezinde bu defa insani yardım operasyonu başlatıldı. Türk Kızılayı, ilçede ilk etapta 250 koli gıda, 250 koli hijyen malzemesi, bin battaniye ve bin adet kumanya dağıttı.

Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ile AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ve ekibinin de eşlik ettiği yardım faaliyeti kapsamında terör mağduru vatandaşların evleri de ziyaret edildi, yetkililerle görüşmeler yapıldı, ihtiyaçlar tespit edildi.

Yardımlar artarak devam edecek

Yardım dağıtım çalışmalarına katılan ve her vatandaşla tek tek ilgilenen Genel Müdür Altan, bölge halkına ilk etapta gıda, hijyen malzemesi, hazır yemek ve battaniye verildiğini söyleyerek, Kızılay’ın bölgeye yönelik faaliyetlerinin artarak devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:.kizilay.org.tr


Yayın Tarihi: 23/03/2018