Türkiye, Bu Zor Gününde Belçika’nın Yanındadır


Türkiye, Bu Zor Gününde Belçika’nın Yanındadır

Belçika’da meydana gelen terör saldırılarına ilişkin bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Brüksel Zaventem Havaalanı ile Maelbeek Metro İstasyonu’nda bugün vuku bulan insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Farklı terör örgütlerinin alçakça saldırılarına maruz kalmış olan halkımız, Belçika halkının acısını derinden hissetmekte ve paylaşmaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika’daki terör saldırıları ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, Brüksel Zaventem Havaalanı ile Maelbeek Metro İstasyonu’ndaki insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınadığını ve lanetlediğini belirterek, “Bu menfur saldırılarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve Belçika halkına en içten taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok kısa bir süre önce Ankara’da PKK, arkasından İstanbul’da DAEŞ’in onlarca insanın hayatına mal olan saldırılar düzenlediğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Şimdi de Brüksel’i hedef alan teröristler, hiçbir insani ve ahlaki değer ve sınır tanımadıklarını, kullandıkları alçakça yöntemler açısından birbirlerinden hiçbir farkları olmadığını bir kez daha göstermişlerdir.”

Türkiye’nin bu zor gününde Belçika’nın yanında olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Farklı terör örgütlerinin alçakça saldırılarına maruz kalmış olan halkımız, Belçika halkının acısını derinden hissetmekte ve paylaşmaktadır” dedi.

Türkiye’nin tüm terör örgütleriyle ayrım gözetmeksizin, aynı kararlılıkla mücadele edeceğini de kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını şu cümlelerle tamamladı: “Müttefikimiz Belçika’ya da her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim. Brüksel’deki menfur saldırılar, terörün bir özgürlük mücadelesi olamayacağını; terörün her türüne karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini açıkça ortaya koymuştur.”

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 22/03/2016