Turizm Alanları Yaz Sezonuna Hazırlanıyor


Turizm Alanları Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

   Samsun Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerdeki tarihi, kültürel ve turistik alanlarını yaz sezonuna hazırlamak için harekete geçti. Uygulamaya konulan proje kapsamında oluşturulan 10 kişilik ekip, turistik mekanları temizliyor. Turistik alanlardan toplanan çöp ve çeşitli atıklar ise geri dönüşüm tesislerinde ekonomiye kazandırılıyor.

   Karadeniz Bölgesi’nin turizm bakamından en hareketli şehri Samsun’da ilgi gören turistik mekanların temizliği için çalışma başlatıldı.  Samsun Büyükşehir Belediyesi başkanlığındaki projeye Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) ve Samsun Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) da destek veriyor.

   İş-Kur Samsun İl Müdürlüğü’nden alınarak oluşturulan 10 kişilik temizlik ekibi, çalışmalarına başladı. Samsun-Ankara, Samsun-Sinop ve Samsun-Ordu devlet karayollarının sağ ve sol güzergahları da dahil olmak üzere ekipler, tarihi, turistik ve kültürel mekanlar ile mesire yerlerini çöp ve atıklardan arındırıyor. Kentin yaylalarına da çıkan temizlik ekibi, her gün 5 km yol kat ediyor.

   14 ilçe ve merkezde yapılan temizlik çalışması, yaz mevsimine kadar bitirilecek. Yerli ve yabancı turistlerin turistik mekanlar ile turizm alanlarından temiz bir şekilde faydalanmalarının amaçlandığı temizlik projesi, sahillerde de gerçekleştirilecek. Türkiye’de rekreasyonu tamamlanmış en uzun sahile sahip Samsun’da Terme’nin Miliç sahilinden Yakakent’e kadar uzanan 146 kilometrelik plaj ve kumsallar, kirlilikten arındırılacak.

   Sahillerin, mesire alanlarının ve turistik mekanların temiz kullanılmasıyla ilgili değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, mesire alanlarının ve kumsalların temiz tutulması gerektiğini söyledi. Sahillerde, kumsallarda ve plajlarda temizliğe  büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Tüm ilçelerimizdeki turistik alanlarda ve sahillerimizde yaz turizmine hazırlık için çalışmalar başlattık. İnsanlar buraları yoğun olarak kullanacak. Halkımızın konforunu artırabilecek, her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek tesisler, soyunma kabinleri, duş ve tuvaletler gibi çok çeşitli ortak kullanım mekanları inşa ediyoruz. Spor alanları ve çocuk eğlence parkları yapıyoruz. Çalışmalar bittiğinde her yer pırıl pırıl olacak. Gerek kumsalların gerekse sahillerimizin temizliği ve güvenliği konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ancak halkımızdan da her iki konuda destek ve büyük hassasiyet bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 22/03/2016