Terme’de Kadın Emek Pazarı


Terme’de Kadın Emek Pazarı

Terme Belediyesi ve Terme Kent Konseyi kadınlar meclisi işbirliği ile kadınların kent ve aile ekonomisine katkıda bulunmaları amacıyla Terme Emek Pazarı açıldı. Programa katılan belediye başkanı Şenol Kul, “Kadınlarımız için yaptığımız çalışmalarımız hız kesmeden başka proje ve yatırımlarla devam edecektir” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile Terme Belediyesi ve Terme Kent Konseyi kadınlar meclisi işbirliğinde ilçenin huzur sokağında kurulan stantlarda kadınların kent ve aile ekonomisine katkıda bulunmaları için Terme kadınları Emek Pazarı açıldı. Kadın Emek Pazarında el emeği ürünlerin yanı sıra gıda ürünleri de satışa sunuluyor.

KADINLARDAN GÜÇ ALIYORUZ

Projeye katkıda bulunan bütün kadınlara teşekkür eden Başkan Kul, “Kadınlarımızın ürettiği fikir sunduğu ve katılım gösterdiği her şey şüphesiz ki başarıya ulaşıyor. Amacımız kadınlarımızın üretim içerisinde bulunmasını ve emeklerini pazara sunmasını sağlamaktır. Kadınlarımız için yaptığımız çalışmalarımız hız kesmeden başka proje ve yatırımlarla devam edecektir. Terme kadınları emek pazarı oluşumumuz henüz bir başlangıçtır. Amacımız bu oluşumu daha üst noktalara taşımaktır. Projeyi hayata geçmesinde katkı veren Terme Kent Konseyi kadınlar meclisi ve bütün emekçi kadınlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hanımlarımıza ellerini taşın altına koyup bu güzel ürünleri ürettikleri için teşekkür ediyor daha fazla hanımımızı Kadın Emek Pazarı’na davet ediyorum” dedi.

KUL KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Kadınların toplum için önemli değerler olduğunu söyleyen ve 8 Mart Dünya Kadınlar gününü de kutlayan Başkan Kul, “Hayatımızı güzelleştirmenin yanı sıra dünyamızı daha yaşanır hale getiren tüm kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyorum. Kadınlarımızın sadece bir gün değil her gün hatırlanmasını ve hak ettikleri değeri görmelerini diliyorum. Kadınlar bizim anamız, bacımız, yavrumuz ve hayat arkadaşımızdır. Onlar bizim dünyamızı, yuvamızı ve hayatımızı güzelleştiren, yaşamımızı kolaylaştıran, bizlere büyük destekler veren insanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlar, saygılar sunarım" şeklinde konuştu.

TERMEMİZ KADINLAR İÇİN DAHA GÜZEL GÜNLERE AÇILACAK

Terme Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Dilek Aydın, “Terme’de evlerinde üretim yapan ve pazarlama imkanı bulamayan kadınlarımızı buraya toplamaya çalıştık. Kadınlarımızın ürettiklerini satabilmelerini ve kendilerini tanıtmalarına olanak hazırlamak istedik. Bu organizasyon bu gün ilçemizde ilk defa gerçekleştiriliyor. Devamı da olacaktır. Evde üretim yapan daha çok kadına ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah Termemiz kadınlar için daha güzel günlere açılacaktır” dedi.


Yayın Tarihi: 06/03/2018