G20 Liderler Zirvesi Başladı


G20 Liderler Zirvesi Başladı

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Hangcou kentinde düzenlenen G20 Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu konuk ülke liderlerinin Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından karşılanması ve aile fotoğrafı çekimi ile başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'in Hangcou kentinde başlayan G20 Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne katıldı.

Zirve öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve üye ülkelerin liderleri, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından karşılandı. Karşılamadan sonra aile fotoğrafı çekimi törenine iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveye katılan devlet ve hükûmet başkanları ile birlikte, zirvenin ilk programı olan “Politika Eşgüdümünün Güçlendirilmesi ve Büyüme İçin Yeni Bir Yol” konulu çalışma oturumuna katıldı.

Zirvenin gerçekleştiği Kongre Merkezi’ndeki ilk oturumun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Xizi Otel’e geçerek burada gerçekleştirilen eşli aile fotoğrafı çekimine ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile eşinin G-20 liderleri ve eşleri onuruna verdiği akşam yemeğine iştirak etti.

Kaynak: tccb.org


Yayın Tarihi: 03/09/2016