Başkan Yılmaz, “Halkımızın Talepleri Doğrultusunda Çamlık Projesi’nden Vazgeçtik”


Başkan Yılmaz, “Halkımızın Talepleri Doğrultusunda Çamlık Projesi’nden Vazgeçtik”

Ünye Çamlık Projesi ile ilgili açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, halkın hassasiyetinin kendileri için önemli olduğunu belirterek kamuoyunda oluşan talepler doğrultusunda Çamlık Projesi’nden vazgeçme kararı aldıklarını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Enver Yılmaz, Ünye Çamlık Projesi’yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesine ait olan Çamlık mevkiinde, Ünye halkından gelen talepler doğrultusunda 15 milyon TL’lik bir yatırım yapmayı planladıklarını ancak proje uygulama esnasında Ünye kamuoyunda oluşan hassasiyet nedeniyle projeden vazgeçme kararı aldıklarını ifade etti.

ÜNYE ÇAMLIK’IN MÜLKİYETİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AİT

Konuşmasına Çamlık Projesi’yle ilgili yaşanan süreci özetleyerek başlayan Başkan Enver Yılmaz, “Ünye Çamlık’ta mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait 37 dönümlük arazi üzerinde eski bir motel bulunuyordu. Bu mevkii Ünye ilçemize her gittiğimizde vatandaşlarımızın, “Burası eşimiz ve çocuklarımızla gezebileceğimiz bir alan değil. Bu bölge sarhoşların toplanma merkezi oldu. Neden buraya güzel bir proje yapmıyorsunuz?” diye sitem ettikleri bir alandı. Biz de iki yıl önce İlçe Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizle bir araya gelerek buraya bir yatırım yapma konusunda karar aldık. Güzel bir proje hazırladık ve bu projeyi 06/12/2016 tarihinde yap işlet devret modeliyle ihale ettik. Sözleşmeye göre 2 adet kır kahvesi, 3 adet kafe, yöresel market, macera park ve 10 adet bungalov ev yapılacaktı ancak Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar, ilçede yüzme havuzu bulunmadığını belirterek projeye ilave edilmesini istedi. Yüzme havuzunun da ilave edilmesiyle birlikte projenin tadilatı yapıldı ve 6 aylık bir gecikmenin ardından müteahhit firma çalışmalara başladı” dedi.

AĞAÇLAR RAPOR DOĞRULTUSUNDA KESİLDİ

Başkan Yılmaz, Çamlık’ta kesilen ağaçların ekonomik ömrünü tamamlamış ve vasfını yitirmiş olduğunu belirterek, “Bir hafta önce, alandaki bazı ağaçların vasıflarını kaybettiğini ve kuruyan, eğilen vb. durumdaki ağaçların kesileceğini başta Valiliğimiz olmak üzere ilgili kurumlara bildirdik. Daha sonra proje alanında bulunan ve uzmanlar tarafından ekonomik ömrünü tamamladığı raporla tespit edilen 11 ağaç firma tarafından kesildi. Ağaçların kesilmesinin ardından, Ünye basınında proje aleyhinde çeşitli haberler yayınlanmaya başladı. Biz ağaçların durumunu ortaya koyunca aynı kesimler bu sefer, “Bungalov ev istemiyoruz” demeye başladı. Çamlık’ta zaten daha önce motel işletmesi olarak faaliyet gösteren bir yapı vardı. Ayrıca bungalov ev yapacağımızı çok önceden açıklamıştık ve bu durum kamuoyu tarafından da biliniyordu. Bu husus, projeye sonradan konulan ve tepkilere neden olacak bir durum değil” diye konuştu.

 

İŞİ FARKLI BİR MECRAYA ÇEKMEK İSTEYEN BİR GRUP VAR

 

Çamlık Projesi’ni bahane ederek yürüyüş yapmak isteyen ve olayları farklı mecraya çekmek isteyen bir grup olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “15 milyon TL’lik bir yatırım yapılıyor. Buna karşılık kesilmeyen ağaçların kesildiği iddia ediliyor. Bungalov evlerin yapılmasını istemiyoruz deniliyor ve bunlar çeşitli mecralarda dile getiriliyor. Çamlık Projesi gerekçe gösterilerek yürüyüşler düzenlenmeye çalışılıyor. Bu gelişmelerden sonra yaptığımız istişarelerde işin farklı bir mecraya çekilmeye çalışıldığı ve birtakım istenmeyen olayların yaşanabileceği düşüncesiyle konuyu tekrar değerlendirme ihtiyacı hissettik” dedi.

ÇAMLIK’TA HERHANGİ BİR PROJE UYGULANMAYACAK

Başkan Yılmaz, Ünyelilerin hassasiyetinin kendi hassasiyetleri olduğunu söyleyerek, "Ünye halkına ayrı bir sevgi ve muhabbetimiz var. Ünye’mizin hassasiyeti bizim hassasiyetimiz. Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’la ve yatırımcı iş adamımızla da görüşerek kamuoyunda yaşanan gelişmeler ve gösterilen hassasiyet doğrultusunda, Çamlık Projesi’nden vazgeçme ve bundan sonra da söz konusu alanda herhangi bir yatırım yapmama kararı aldık” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 10/08/2017