Tekkeköy Belediyesi Toplu İş Sözleşme Görüşmelerine Başladı


Tekkeköy Belediyesi Toplu İş Sözleşme Görüşmelerine Başladı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Sağlam, Tekkeköy Belediyesi işçi temsilcisi İbrahim Kaya Hak İş Hizmet İş sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun ve sendika temsilcileri ile bir araya gelerek Toplu İş Sözleşmesi hakkında görüşmelere başladı.

Tekkeköy Belediyesinde görevli işçiler için yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başladıklarını ve belirli konularda uzlaştıklarını  ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Belediyemizde görev yapan personellerimiz için Hak İş Hizmet İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başladık. Görüşmeler neticesinde personelimizin haklarının en üst düzeye çıkarılması konusunda sendikanın tekliflerini değerlendiriyoruz. Personelimizin tüm çalışma şartlarını göz önünde bulundurarak, yaşanan aksaklıkların çözülmesine önem veriyoruz. Yapılacak olan sözleşmenin belediyemiz ve personelimiz için hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Belediye ve Sendika yetkililerinin de yer aldığı toplantıda 61 gündem maddesinden 41 maddesi karara bağlandı. iki yıllık geçerlilik süresi olan sözleşmenin diğer maddelerini görüşmek için taraflar çarşamba günü tekrar bir araya gelecek. Görüşme sürecindeki olumlu hava sözleşmenin işçi lehine sonlandırılacağı mesajını da verdi.


Yayın Tarihi: 02/06/2016