Tekkeköy Belediyesi İşçilerine Erken Bayram Sevinci


Tekkeköy Belediyesi İşçilerine Erken Bayram Sevinci

Tekkeköy Belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası arasında Temmuz ayından itibaren iki yıl süresince geçerli olacak toplu iş sözleşmesinde mutabakata varılarak, sözleşmenin imzaları atıldı.

Tekkeköy Belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sona gelindi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ı makamında ziyaret eden Hizmet-iş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya UZUN ve Sendika yöneticileri başkanlık makamında birlikte toplu iş sözleşmesini imzaladı. 2 yıllık olarak imzalanan toplu iş sözleşmesine en çok sevinen Tekkeköy Belediyesi işçileri oldu.

Her zaman işçilerimizin yanında olduk

Toplu iş görüşmelerinde uyum içinde çok kısa sürede karşılıklı hoş görü ve anlayışla uzlaşı sağlandığını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar  “yapılan bu anlaşma ile çalışanlarımızın ücretleri, sosyal hakları, çalışma koşulları ve ekonomik dengeleri gibi daha bir çok konuda  karşılıklı uzlaşı içerisinde görüşmeler sağladık. Bugün olduğu gibi bugünden sonrada herkes emeğinin karşılığını sonuna kadar alacaktır. Tekkeköy Belediyesi memurundan işçisine kadar tüm çalışanları ile büyük samimi bir ailedir.  Bu büyük ailenin mutluluğu ve huzuru için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sözleşme ile  işçi kardeşlerimizin  günlük yevmiyelerinde %12 oranında zam yapıldı. Ayrıca işçilere yapılan sosyal yardım, ücretlerindeki zam ile beraber sözleşmenin birinci yılı için %15, ikinci yılı için de sosyal yardımlarla birlikte %14 oranında zam yapıldı.

Her zaman işçilerinin yanında durduklarını ve işçilerine hakları noktasında en iyi imkanları sağlayabilmek için üstün çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Togar ‘ Tekkeköy Belediyemiz ile Hizmet-iş Sendikası arasında imzaladığımız toplu iş sözleşmesi Belediyemize ve işçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu sözleşme ile yine bir ilk olarak Hizmet-iş Sendikasının kuruluş yıl dönümü olan 24 Ocak ikramiyesiyle taçlandırdık. Hizmet-iş Sendikasının kuruluş yıldönümü olan 24 ocak tarihinde işçi kardeşlerimize 10 günlük yevmiyeleri tutarında 24 ocak ikramiyesi de verilecek.   Tekkeköy büyük bir ailedir, bu büyük ailenin mutluluğu ve huzuru için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çalışanlarımızla Başkan personel ilişkisinden çok aile ilişkisine önem veriyor ve personelimizi kucaklayan bir anlayış ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Sözleşmemiz şehrimize örnek olacak tarihi bir sözleşmedir

Tekkeköy Belediyesi ile tüm Samsun’a örnek olacak olan sözleşmenin imzalarını attıklarını söyleyen Hizmet-iş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun “bu örnek sözleşmeye imza atmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Tekkeköy Belediye Başkanımız Hasan TOGAR, işçi kardeşlerimizi ve şahsımı ziyadesiyle memnun etti. İşçilerimiz için imzaladığımız sözleşmemiz zamanın şartlarına göre oldukça olumlu olmuştur. İşçilerimiz’in yüzünü güldüren toplu iş sözleşmemiz şehrimize örnek olacak tarihi bir sözleşmedir. Bu noktada her zaman işçimizin yanında olan, çalışanlarını ailesi gibi görerek büyük başarılara imza atan Tekkeköy Belediye Başkanımız Hasan Togar ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz “ dedi.


Yayın Tarihi: 15/06/2016