T4 - Terminal - Tekkeköy Hattı Hizmete Başladı


T4 - Terminal - Tekkeköy Hattı Hizmete Başladı

Geçen hafta şehirlerarası otobüs işlemeciliği yapan firmalarının aldığı kararlar doğrultusunda şehir içerisinden Otobüs terminaline vermekte oldukları ücretsiz servis taşımacılığı hizmetini durdurma kararı almışlardır. Bunun üzerine devreye giren Büyükşehir Belediyesi, Samulaş tarafından 24 saat hizmet verecek üç farklı yeni hattı hizmete açmıştı.

Hizmete açılan yeni hatlarla birlikte vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçilmiş ve vatandaşların engelli erişimine uygun yüzde 100 alçak tabanlı araçlarla güvenli ve konforlu ulaşım olmaları sağlanmış oldu. Vatandaşlarımızdan gelen memnuniyet ve talepler sonrasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin bir müjde de Tekkeköy sakinleri için vererek T4 – Terminal – Tekkeköy hattının hizmet vermeye başladığını dile getirdi.

Hizmete açılan yeni hat ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi. ”Geçen hafta şehirlerarası otobüs işlemeciliği yapan firmalar almış oldukları karar ile ücretsiz servis taşımacılığı hizmetini durdurmuşlardı. Biz de vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Samulaş tarafından işletilecek ve yirmidört saat esasına göre hizmet verecek 3 farklı yeni hattı devreye alarak, tüm şehrin otogara erişimi ini sağlamış olduk. Vatandaşlarımızdan bununla ilgili alınan geri dönüş ve memnuniyet sonrasında Tekkeköy ilçemiz içinde aynı hizmeti verme kararı alarak Terminal – Tekkeköy hattımızı da hizmete açtık” dedi.

Yeni T4 hattı Tekkeköy’den hareketle, Lovelet, Belediyeevleri, Medicana, Kuzey Yıldızı Toki, Atasam, Ağız ve Diş Hastanesi, Asri Mezarlık, Hastaneler, Ulugazi Toki, Eğitim Araştırma Hastanesi, Otogar güzergâhında hizmet verecek.


Yayın Tarihi: 30/10/2018