Samsun MMO’dan Mühendislikte Excel Uygulamaları Eğitimi


Samsun MMO’dan Mühendislikte Excel Uygulamaları Eğitimi

Başkan Kadir Gürkan'dan genç meslektaşlarına uyarı; ‘ rekabet büyük, inovasyon şart’

Samsun Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, genç meslektaşlarını, 'yoğun rekabet' koşullarına karşı uyardı ve, "Tasarım ve inovasyon kabiliyetinizi geliştirin" dedi

Samsun'da Makina Mühendisleri Odası(MMO), Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ile yürüttüğü eğitim ağırlıklı iş birliklerine bir yenisini ekledi. MMO, OMÜ Mühendislik Fakültesi işbirliği ile öğrenci Üyelerine yönelik 'Mühendislikte Excel Uygulamaları' eğitimi düzenledi.

SUNUMLAR, ODTÜ'LÜ PROFESÖRDEN

Mühendislik Fakültesi CAD-CAM Laboratuvarı'nda 2 gün düzenlenen eğitimde 'Excel fonksiyonları, excel fonksiyonlarının mühendislikte kullanımı, grafik çizimi, eğri uydurma, excel ile mekanizma ve makine dinamiği problemlerinin çözümü, dört buçuk mekanizması ve doğrusal olmayan sarkaç uygulaması' konu başlıkları işlendi. ODTÜ Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eres Söylemez'in gerçekleştirdiği sunumlara Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde eğitim, öğretim görmekte olan 57 öğrenci üye katıldı.

ÖĞRENCİ ÜYE KOMİSYONU MEMNUN

Eğitim ile ilgili olarak basına bilgi veren MMO Samsun Şube Öğrenci Üye Komisyon Başkanı Ayşe Güdükçam, "Okul yaşantımız ve iş yaşantımız arasındaki geçecek olan süreçte okulumuzun yanı sıra, bizlerin bilgi birikim ve donanımlarını artırma çabası içerisinde olan Oda'mız yönetimine teşekkür ediyoruz. Odamız ve Öğrenci Üye Komisyonu olarak beraber çalışıp öğrenci üyelerin ihtiyaçlarına göre kurslar, seminerler ve teknik geziler düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

'TASARIM VE İNOVASYON KABİLEYETİ' UYARISI

MMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Öğrenci üyelerimizin gelecekte yer alacakları iş yaşamına hazırlıklı olarak başlayabilmelerini önemsiyoruz. Rekabetin yoğun yaşandığı, farkındalık yaratabilen ve donanımlı olanın önünün açık olduğu iş yaşamında öğrencilerimizin almakta oldukları rutin eğitimin yanı sıra bilgisayar eğitimlerine de ağırlık vererek tasarım ve inovasyon kabiliyetlerini geliştirmeleri için uğraş vermeleri gerektiğine inanıyor, buna sürekli vurgu yapıyoruz. Ayrıca Öğrenci Üye Komisyonu'muzla koordineli olarak öğrenci üyelerimizin mesleki ve sosyal gelişimine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz."


Yayın Tarihi: 28/04/2019