U23 Türkiye Güreş Şampiyonası Ordu’da Başladı


U23 Türkiye Güreş Şampiyonası Ordu’da Başladı

Türkiye Güreş Fedarasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan “Mustafa Bük U23 Serbest Bay-Bayan Türkiye Güreş Şampiyonası”, Ordu’da başladı.

“Mustafa Bük U23 Serbest Bay-Bayan Türkiye Güreş Şampiyonası” için açılış töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi  Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Baro Başkanı İlhan Kurt, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve sporcular katıldı.

28 Şubat tarihine kadar devam edecek olan “Mustafa Bük U23 Serbest Bay-Bayan Türkiye Güreş Şampiyonası” açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ata sporumuz güreş ve sporun her çeşidi ülkeler için prestij halini aldı. Hem ulusal, hem uluslararası müsabakalar ile dünya şampiyonaları ülkelerin kendi aralarında adeta bayrak yarışı  ve  prestij yarışı halini aldı. Son dönemlerde güreşe verilen önem sayesinde artık uluslararası müsabakalarda altın madalyaları almak sıradan bir mesele haline geldi. Ordu’dan bile bir çok sporcumuz değişik spor dallarında  Balkan şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu, Dünya şampiyonluğu, Olimpiyat şampiyonluğu gibi başarılar elde ediyor. Bizler de bu başarılardan dolayı onur ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, “Ordu gibi çok güzel bir vilayette böyle bir organizasyonun yapılması, ülkenin pek çok yerinden sporcuların buraya gelmesi, bize gurur veriyor. Arzumuz dünyaca ünlü sporcuların yetişmesidir” diyerek, başarı dileğinde bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ”Ordumuz büyük şehir olduktan sonra ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Bu organizasyonla beraber ilimize gelen misafirlerin sayısı 1200  ve Ordu’daki misafirhaneler tüm tesisler dolu. Yani bu yarışmalarla birlikte şehrimizde bir  hareketlilik  yaşanmaya devam ediyor. Bu tür  organizasyonlara Büyükşehir  Belediye olarak  her zaman destek veriyoruz. Kırkpınar’dan daha eski güreş geleneği olan bir iliz” şeklinde konuştu.

 “Ordu ilimiz Türk güreşine gerçekten çok büyük hizmetler vermiş çok büyük şampiyonluklar kazandırmış bir ilimizdir” diyerek konuşmasına başlayan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise, ”Federasyonumuzun faaliyet programında yer alan bu programımızda bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzer herkese teşekkür ediyorum. Bu yarışmaya katılan tüm antrenörlere, hakemlere ve sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç  konuşmasında, şampiyonaya 75  il’ den bin 200’e yakın sporcu, antrenör ve hakemin  katıldığını söyleyerek, Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte spor organizasyonlarının sayısının arttığını ve düzenlenen bu tür organizasyonların turizme de büyük ivme kazandırdığını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, katılım ve katkılarından dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer protokol üyelerine plaket takdim etti.

 “Mustafa Bük U23 Serbest Bay-Bayan Türkiye Güreş Şampiyonası” açılış töreni programı Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterisi ile sona ererken, şampiyona çeşitli kategorilerdeki müsabakalarıyla devam ediyor.

 Mustafa Bük U23 Serbest Bay-Bayan Türkiye Güreş Şampiyonası, 28 Şubat tarihinde sona erecek.


Yayın Tarihi: 25/02/2016