Terme Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Yılsonuna Bitiyor


Terme Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Yılsonuna Bitiyor

Geçtiğimiz yıl Terme’de İnşaatı başlayan yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatının yılsonunda tamamlanması planlanıyor. İnşaat alanında incelemede bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “ilçemizde yüzme sporunun gelişmesi adına bu spor tesisini çok önemsiyoruz. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi.

10 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Terme büyük yatırımlar alamaya devam ediyor. İlçede geçtiğimiz yıl inşaatı başlayan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı hızla ilerliyor. Yaklaşık yüzde 70’i tamamlanan inşaat 16 bin metrekare alan içerisinde 3500 metrekare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde yarı olimpik havuz, çocuk havuzu, sauna ve sosyal donatı alanlarının yer alacağı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yaklaşık 10 milyon liralık bir maliyetle yapılacak.

TERME YÜZME ŞEHRİ OLACAK

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul inşaat alanında incelemede bulundu. İnşaat yetkilileri ile görüşen Başkan Kul, “ilçemizde yüzme sporu adına önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu yazın ilçemizde Uluslararası Açık Deniz Yüzme Yarışması yapılacak. İlçemizde yüzme sporu ile ilgilenen gençlerimizin bu spora kazandırılması için büyük bir adım. Bu adımın tabii ki de en önemli adımı yüzme eğitimi olacak. Bu tesis de işte gençlerimizin, çocuklarımızın yüzme eğitimi almaları için çok önemli bir yer haline dönüşecek. Kadınlarımızın, çocuklarımızın rahatlıkla yüzme eğitimi alacakları bu yer ilçemiz için çok önemli bir yatırım. Geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan bu tesis yılsonunda tamamlanacak. İlçemizdeki değişim büyük yatırımlarla devam ediyor. Terme attığımız bu adımlarla birlikte yüzme şehri olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptığı dönemde bu tesisin yapılmasında ilk adımı atan Milletvekilimiz Akif Çağatay Kılıç’a ve tesisin inşaatına ara vermeden devam eden Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu


Yayın Tarihi: 01/05/2018