Bakan Çağatay Kılıç Olimpiyat Ekibini Ağırladı


Bakan Çağatay Kılıç Olimpiyat Ekibini Ağırladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılacak sporcularla buluştu. Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen organizasyonda, Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek sporcuların önemli bir bölümü ile teknik kadrolarda yer alan isimler, Federasyon Temsilcileri ve Bakanlık yetkilileri hazır bulundu.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları için başarı dileklerinde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, olimpiyatlara gidecek olan sporculara önemli mesajlar verdi. 15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşanan darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliği ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kararlı duruşuyla Türk halkının demokrasiye ve hukuka sahip çıktığını belirten Bakan Çağatay Kılıç bu konuda Rio Olimpiyatları’nda yarışacak sporcuların da üzerlerinde büyük sorumluluklar olduğunu söyleyedi.

Bakan Kılıç; “Türkiye tarihinde ilk kez bir darbe girişimi başladığı ilk saatlerde engellendi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Meydanlara çıkın’ çağrısına cevap veren bu aziz millet Türk milleti başardı. Bu girişimlerin en kanlısıydı. Dolayısıyla bu anlamda sizin üzerinizde çok farklı da bir sorumluluk var. Katıldığınız müsabakalarda Şehitlerimiz ve Gazilerimizin göstermiş olduğu bu büyük fedakarlığı sizler müsabakalarda ter dökerek göstereceksiniz. Ben sizlere güveniyorum. Ortaya koyacağınız mücadelenin en iyi şekilde olacağına inanıyorum.”

“GELECEK OLAN YENİ NESLE TECRÜBELERİNİZİ AKTARACAKSINIZ”

Rio Olimpiyatları’nda yarışacak olan milli sporcuların tecrübelerini gelecek nesillere aktaracaklarının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, “Şu anda siz olimpiyatlara katılmakla bir başarıyı elde ettiniz ama şimdi bundan sonra da çok büyük bir emek ortaya koymanız gerekiyor. Rio Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil ettiğinizi bilerek bunu yaşayarak ve tecrübelerinizi katlayarak bu olimpiyatları geçirmenizi istiyorum. Çünkü gelecekte bu tecrübelerinizi yeni nesillere aktaracaksınız. Biz hep bir şey söylüyoruz; gelecekteki sporcularımızı yetiştirmek için şimdiden sizin hazırlık yapmanız, çalışmanız ve kendinizi hazırlamanız gerekiyor” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ TESİSLERE DÜNYA GIPTAYLA BAKIYOR”

Türkiye’de tesisleşme anlamında büyük adımlar atıldığını da vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Rio’ya gittiğinizde tabii ki orada inşa edilmiş yeni tesisler göreceksiniz. İnanıyorum ki Türkiye’nin de tesisleşme noktasında nereden nereye geldiğini de ayrıca göreceksiniz. Geçmiş yıllarda olimpiyat oyunlarına giden sporcularımız, kafilemiz oradaki tesislere gıptayla bakarlardı. Fakat şu anda Türkiye’de yapmış olduğumuz tesislere dünya gıptayla bakıyor. Dünya standartlarının üzerindeki tesislerimizi çok ciddi anlamda bir hayranlıkla bizi izliyorlar.” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 01/08/2016