Tüfekci’den Sigara Bırakma Günü Yürüyüşü


Tüfekci’den Sigara Bırakma Günü Yürüyüşü

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, seçim kampanyası kapsamında 9 Şubat Sigara Bırakma Günü için İYİ Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Adem Bektaş ile birlikte Atakum sahilinde yürüyüş gerçekleştirdi.

‘’YILDA ORTALAMA 100.000 KİŞİ SİGARADAN HAYATINI KAYBEDİYOR’’

Sigaranın zararlarıyla ilgili farkındalık oluşturmak için yürüdüklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tüfekci, ‘’Ülkemizde her yıl ortalama 100.000 vatandaşımız sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor, bu çok üzücü bir durum. Biz de Atakum belediye başkan adayımız ile birlikte bu duruma dikkat çekmek için bugün dünya sigarayı bırakma gününde böyle bir etkinlik düzenledik. Yürüyüşümüze katılarak bizleri yalnız bırakmayan Samsun halkına ve teşkilatlarımıza çok teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

‘’ÖNCE KENDİMİZİ SONRA ÇEVREMİZİ KURTARALIM’’

Tüfekci, sigara bağımlılığı hakkında farkındalığın çok önemli olduğunu vurgulayarak ‘’Kullanıyorsak önce kendimize sonra çevremizdekilere bu illeti bırakmadıkları takdirde ne gibi sonuçlarının olacağını ve hayat kalitelerinin nasıl etkileneceğini iyice anlatmalıyız. Yılda ortalama 100.000 kişi demek ülkenin işgücünün ve sağlık harcamalarının çok ciddi etkilenmesi demek. Bu rakamların ve çevremizde uzun yıllar sigara tüketenlerin geldiği duruma lütfen dönüp bir kez daha bakalım ve bu illetten yarın değil bu gün kurtulalım’’ dedi.


Yayın Tarihi: 11/02/2024 - 16:57