Başkan Aksu: ‘Ahde Vefa İle Hatıralar Yaşayacak’


Başkan Aksu: ‘Ahde Vefa İle Hatıralar Yaşayacak’

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla açılışını gerçekleştirdikleri Millet Bahçesi'ndeki Samsunspor Anıtı ve 19 Mayıs Stadyumu'nun önündeki Futbol Kahramanları Anıtı'nın 20 Ocak 1989'da meydana gelen elim kazada hayatını kaybedenlerin hatırasını yaşatacak önemli simgeler olduğunu söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak 2019'da, Samsun'a teşriflerinde yapılacak olan Millet Bahçesi'nin içerisine Samsunspr Anıtı'nın yapılması talimatı verdiğini hatırlatan Başkan Aksu, "Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan Samsunspor Anıtı, ahde vefanın da önemli bir göstergesi oldu. Hem Samsunspor Anıtı hem de Futbol Kahramanları Anıtı, bizlere derin acı yaşatan kazada vefat eden futbol adamlarını hatırlatacak, hatıralarını yaşatacak. Herkesi aynı duygu etrafında toplayarak dostluk, kardeşlik, sevgi ve hüznün yaşandığı şehrimizin simgesi olan anıtın yapılması talimatını veren Sn. Cumhurbaşkanımıza hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Kazada hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetla anıyorum" dedi.

SPOR YATIRIMLARI TAM GAZ

Samsun'a spor yatırımlarının devam edeceğini ifade eden Başkan Ersan Aksu, "Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na şehrimize ziyaretinde bazı projelerle ilgili bilgi verip, Samsun'a kazandırılması düşünülen spor yatırımları ile ilgili taleplerimizi ilettik. Bakanımız ile şu anda yapımı devam eden Çarşamba Kano Durgunsu Parkuru inşaat alanını gezdik. Gazi Devlet Hastanesi'nin karşısında yer alan eski spor salonunun yerine kapsamlı yeni bir spor salonu yapılması konusunda talepte bulunduk. Bu proje gerçekleştiğinde o bölgedeki mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız çok güzel tesise kavuşmuş olacak. Şehrimizin ve ilçelerimizin belirli noktalarına amatör spor kulüplerimizin de faydalanabileceği futbol sahaları, yüzme havuzları ve Salıpazarı'na Gençlik Merkezi yapılması konusundaki taleplerimizi de Bakanımıza ilettik" diye konuştu.

7'DEN 70'E HERKESİ DAVET ETTİ

Samsun'un spor kenti olduğunu vurgulayan Başkan Aksu, "2002 yılından bu yana şehrimize çok sayıda spor tesisi kazandırıldı. 7'den 70'e herkes spor tesislerinden faydalanabiliyor, çeşitli aktiviteler yapabiliyor. Bakanımız ile birlikte Canik Gençlik Merkezi'ni de ziyaret ettik. Spor yatırımları Samsun'un çehresini değiştirdi. 7'den 70'e tüm hemşehrilerimi şehrimize kazandırdığımız tesislerden faydalanmaya davet ediyorum" dedi.


Yayın Tarihi: 21/01/2021