Bakan Kılıç'tan Spor Camiasına Çağrı


Bakan Kılıç'tan Spor Camiasına Çağrı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray ile Beşiktaş arasında Konya’da oynanan ve penaltı atışları sonunda Galatasaray’ın kazandığı maçın ardından medya mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bakan Çağatay Kılıç, kupayı müzesine götüren Galatasaray’ı kutlayarak, “Süper Kupa maçında kazanan taraf Galatasaray oldu. Bu noktada ortaya koymuş oldukları mücadeleden dolayı her iki takımı tebrik ediyorum. Kazanan taraf Galatasaray oldu. Onları kazandıkları kupa için tekrar kutluyorum.” diye konuştu. Şu anda emniyet güçlerimiz 10’a yakın vatandaşımız ile ilgili olarak işlem yapmış durumda”Bakan Çağatay Kılıç, maç öncesi ve maç sırasında yaşanan şiddet ve tribün olaylarına karışan yaklaşık 10 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu akşam maalesef statta yaşanmasını hiçbir zaman istemediğimiz bazı görüntüler oldu. Maçtan önce keza aynı şekilde hiçbir zaman tasvip etmediğimiz, takım ve taraftar ayrımı yapmaksızın söylüyorum, tasvip etmediğimiz görüntüler yaşandı. Bugün özellikle maçın oynandığı esnada sahaya atılan meşaleler, tribünlerde yakılan meşaleler ile ilgili şu anda emniyet güçlerimiz 10’a yakın vatandaşımız ile ilgili olarak işlem yapmış durumda. Kamera ve güvenlik kamerası görüntüleriyle bu sayının artması muhtemel. Çünkü, tribünlerde meşale yakmak yasak. Bu dünyadaki bütün futbol müsabakalarında geçerli olan bir kural. Fransa’da Avrupa Futbol Şampiyonası oynandığı sırada meşale ile ilgili bir iki olay oldu. Bununla ilgili yetkililer şu açıklamayı yaptı; "Meşale atanlar futbol teröristidir."
“Ben bunlara taraftar demiyorum”
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkomutanlığında Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ortaya koymuş olduğu direktifler doğrultusunda 15 Temmuz'da FETÖ Terör Örgütü darbe girişimini yenmiş, bertaraf etmiş bir milletiz" diyen Bakan Çağatay Kılıç, “Futbolun içerisinde yeri olamayan futbolda ve sporda hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz, bu tip olayları meydana getiren kişiler var, ben bunlara taraftar demiyorum. Emniyet güçlerimiz tarafından tespit ettirildikçe yargıya intikal ettiriliyor konu, yargının elinde olan kanun bellidir. Kanundaki yetkilerine dayanarak yargı da görevini yapacaktır diye düşünüyorum. Biz de bu noktada daha önce Sapanca’da yaptığımız toplantıda dile getirdiğimiz gibi, kanuni çerçeve de takipçisi olacağız. Biz Türkiye de çok ciddi spor tesisi alt yapısı yaptık, sporcularımızı yetiştirmeye gayret ediyoruz.’’ dedi.
“Tesisleri bu tip olumsuzluklar yaşansın diye inşa etmiyoruz’’
Türkiye’de çok ciddi altyapı yatırımları yaptıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Bu güzelim spor tesislerini inşa ettik ülkemizde. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum bu statta büyük emeği vardır. Ama biz bu tesisleri bu tip olumsuzluklar yaşansın diye inşa etmiyoruz. Biz bu tesisleri Türkiye’nin spor altyapısını geliştirmek sporunu geliştirmek için inşa ediyoruz. Buraya harcanan kaynaklar ülkemizin dünya arenasında da itibarını artırmak için inşa edilen tesisler. Biz buralarda olumsuzluk yaşanmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Artık bunların aramızdan temizlenmesi gerekiyor"
Basın kuruluşlarına, sporseverlere, kulüp yöneticilerine çağrı yapan Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle tamamladı; “Tüm basın kuruluşları 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü terör örgütünün darbe girişimine karşı nasıl bir birliktelik sergiledi ise, spor medyasından da bir çağrıda ve istekte bulunuyorum. Bu olumsuzluklarda bulunan kişiler ile aranıza mesafe koyun. Taraftarlarımıza, tüm sporseverlere çağrı yapıyorum. Bu tip olumsuzluklar içinde olanlar ile aranıza mesafe koyun. Biz bunları Türk sporundan, Türk futbolundan, temizlemek için son derece kararlı bir şekilde çalışmalarımıza hız veriyoruz ve devam ediyoruz. Tüm spor camiasına çağrımdır. El ele bu kişileri aramızdan ayıklayalım. Burada kulüp başkanlarına kulüp yöneticilerine futbolculara sporculara teknik adamlara her yönetici kademesinde olan kişilere sesleniyorum. Hep beraber birlik olacağız ve bu kararlılık içerisinde bunlara en ufak desteği verenler ile yasaların bana vermiş olduğu yetki ne ise sonuna kadar kullanacağım. Artık bunların aramızdan temizlenmesi gerekiyor.”

 


Yayın Tarihi: 14/08/2016