Bakan Kılıç Tribündeydi, ‘’Alınacak Puanlar, Oynanacak Müsabakalar Var’’


Bakan Kılıç Tribündeydi, ‘’Alınacak Puanlar, Oynanacak Müsabakalar Var’’

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Futbol Takımımızı desteklemek için Fransa’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ay Yıldızlı Ekibimizin Hırvatistan ile oynadığı karşılaşmayı tribünden izledi. Bakan Çağatay Kılıç, 1-0 kaybettiğimiz maçın ardından yaptığı açıklamada “Umudumuz devam ediyor, hiçbir zaman umudumuzu yitirmeyiz. Oyuncularımızın hepsiyle gurur duyuyoruz. Onlar zaten finallere gelerek büyük bir başarı gösterdiler.” dedi.

 A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki ilk maçında Hırvatistan ile karşılaştı. Paris'teki Parc des Princes Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Ay Yıldızlı Ekibimiz 1-0 kaybetti. Dün öğle saatlerinde Paris'e gelen ve A Milli Takım'ın antrenmanını izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugün müsabakayı da Parc des Princes tribünlerinden seyretti. Bakan Çağatay Kılıç, maç öncesi Türk bayrakları ve formalarla tribünlere gelen taraftarlarımız ile tribünde fotoğraf çektirdi.

“Bizim umudumuz devam ediyor, hiçbir zaman umudumuzu yitirmeyiz”

Bakan Çağatay Kılıç, A Milli Futbol Takımımızın Hırvatistan’a 1-0 yenildiği maçın ardından TRTSpor ve Lig Tv’ye açıklamalarda bulundu. "Hiç bir zaman umudumuzu yitirmeyiz" diyen Bakan Çağatay Kılıç, ‘’Tabi gönül isterdi ki galibiyetle başlayalım, olmadı. Bizim umudumuz devam ediyor, hiçbir zaman umudumuzu yitirmeyiz. Birazcık stresli olabileceğini zaten maçın başında konuşmuştuk. İlk maç havasında geçti. Milli takımızın oyuncularının hepsi ile gurur duyuyoruz. Onlar zaten finallere gelerek büyük bir başarı gösterdiler.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Alınacak puanlar, oynanacak müsabakalar var’’

Bakan Çağatay Kılıç, Gruptan çıkmak için milli takımın önünde 2 maç daha olduğunu belirterek, ‘’Alınacak puanlar var oynanacak müsabakalar var.  Bu maçtaki eksiklerimizi görerek, buradaki eksiklerimizi gidererek inşallah önümüzdeki maçlara bakacağız. Bugün için biraz tutukluk vardı ama takımımız daha iyi olacak. Kabiliyetler açısından,teknik açıdan hiç bir eksiğimiz yok. Bunu herkes gördü. İnşallah daha iyi olacağız, ama biz takımıza inanıyor ve güveniyoruz. Onlar milli takımımız ay yıldızlı bayrağımızı taşıyorlar. Bayrağımızı burada dalgalandırıyorlar. Onlar bizim için her zaman gurur kaynağı. İnşallah daha güzel sonuçlara ulaşacaklar.” dedi.​

“Sayın Cumhurbaşkanımız milli takımı takip eden en büyük taraftardır”

Turnuvanın ilerleyen günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa’ya gelerek Milli Takıma destek verebileceğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız her spor branşı ile özellikle de futbolla yakından ilgileniyor. Milli Takımımızla yakın görüşmeleri oldu. Biz de buradaki son durumu kendisine aktardık. Şu anda ekran başında milli takımı takip eden en büyük taraftardır kendisi. Daha ileri ki maçlarda buraya gelme ihtimali mevzubahis. Sayın Başbakanımız da yoğun gündemden dolayı burada olamıyorlar. Ama en üst seviyede takip edildiğini biliyorsunuz. İnşallah burada güzel bir sonuç alarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ileriki müsabakalarda buraya gelmesi noktasında iyi bir adım atılır” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 12/06/2016