Atakum’dan Örnek Bir Proje Daha


Atakum’dan Örnek Bir Proje Daha

Taşçı’dan işitme engellilere müjde!

Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcularıyla bir araya gelerek bowling oynayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, işitme engellilerin istihdam edileceği, sosyal ve sportif alanların da içerisinde bulunduğu bir kafe-park projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü tarafından düzenlenen bowling etkinliğinde Atakum’da yaşayan işitme engelli gençlerle bir araya gelerek bowling oynayan, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Engelsiz bir kent ve engelli vatandaşlarımız için daha da yaşanılabilir bir Atakum için çalışıyoruz” dedi.

Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Tugay Kurtgözlü ve kulüp sporcularıyla bir araya gelerek bowling oynayan Başkan Taşçı, işitme engelli kulüp üyeleriyle sohbet edip, talep ve önerilerini dinledi. Hayata geçirdikleri projelerde dezavantajlı gruplara her zaman öncelik verdiklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Dezavantajlı vatandaşlarımız için planladığımız projelere her zaman öncelik veriyoruz. Hayata geçirdiğimiz her projede engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini ön planda tutuyor, engellerin aşılması için çalışıyoruz. Atakum Belediyesi olarak, Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü ile işbirliği içerisinde önemli projeleri hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Engellilerin hayatını kolaylaştıran ve sosyal hayat içerisindeki yerlerini almaları için fırsatlar sunan projelere imza attıklarını belirten Başkan Taşçı, “Engellilerimize yönelik olarak pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Onlara yönelik projelere öncelik vererek, hayalimizdeki engelsiz şehir Atakum’un temellerini attık. Bu anlamda işitme engelli kardeşlerimizin istihdam edilmesi ve birlik, beraberlik içerisinde vakit geçirebilecekleri sosyal alanların artırılması adına önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Mevlana Mahallesinde hayata geçireceğimiz park ve kafe, bir yandan işitme engelli vatandaşlarımız için istihdam kapısı olurken, diğer yandan da güzel bir buluşma noktası olacak. En kısa sürede projemizi, işitme engelli gençlerimizle buluşturacağız” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 21/02/2018