Avrupa’nın 2'nci Büyük GOLF Turnuvası Samsun’da Düzenlenecek


Avrupa’nın 2'nci Büyük GOLF Turnuvası Samsun’da Düzenlenecek

Genç yetenekleri buluşturan Avrupa’nın 2'nci büyük golf turnuvası olan Turkish Airlines Challenge Tour'un Türkiye ayağı Samsun’da düzenlenecek. 25-28 Nisan tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nde yapılacak turnuva, Pro-Am (Profesyonel-Amatör) özel müsabakasıyla başladı

Milli Mücadelenin 100'üncü Yıl Dönümü'de Samsun, European Challenge Tur takviminde yılın 2'nci turnuvası olarak oynanacak müsabakalara ev sahipliği yapacak.  Kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan toplam 200 bin Euro para ödülü dağıtılacak turnuvada 4’ü profesyonel toplam 9 Türk oyuncu ile birlikte 30 ülkeden 156 sporcu yarışacak.

AĞAOĞLU: SAMSUN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü sahasındaki turnuva, Pro-Am özel müsabakasıyla başladı. 18'i profesyonel olmak üzere 72 sporcuyla başlayan müsabaka öncesinde kulüp binasında sporcularla bir araya gelen Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Başkanı Ahmet Ali Ağaoğlu, Samsun ve Türkiye'nin tanıtımı açısından bu turnuvanın çok önemli olduğunu söyledi.

100'ÜNCÜ YILA YAKIŞIR BİR TURNUVA

Müsabaka öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ali Ağaoğlu,  Turkish Airlines Challeng Turnuvası'nın Samsun'da deniz dolgusu üzerine inşa edilen 18 delikli golf sahası yapıldıktan sonra gerçekleştirilen en önemli turnuva olduğuna işaret etti. Turnuvanın Avrupa Golf Birliği'nin takviminde de bulduğuna dikkat çeken Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Turkish Airlines Challeng turnuvası 5 yıldır Antalya'da organize ediliyordu. Aslında bu yıl da Antalya'da yapılacaktı ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında organizasyonu Samsun'da yapmaya karar verdik. European Challenge Tur yetkilileri sahaya 6 ay önce kontrolör ve ekspertiz ekibi göndererek kontrol etti. Küçük eksikler haricinde sahanın mükemmel olduğuna ve turnuvanın burada oynanmasına karar verildi. Küçük eksikler de ortadan kaldırıldı ve bugünden itibaren turnuva Samsun'da başladı. Bu turnuva son derece önemli bir turnuvadır. Avrupa Golf Birliği'nin en önemli ayaklarından birisi oynanıyor. 100'üncü yıla denk gelmesi ayrı bir önem arz ediyor. Samsun ve Türkiye'nin tanıtımı açısından bu turnuvayı son derece önemli buluyorum.


Yayın Tarihi: 24/04/2019