SAMSUNSPOR NEDEN OLMADI?


SAMSUNSPOR NEDEN OLMADI?

Sayın Uyanık gayet samimi bulduğum canlı yayındaki açıklamalarına bir eleştiri getirmek isterim. ”Bir takım kalemler sadece eleştiriyor bizi, oysa bunlar yüreğini koydu olmadı ne yapalım deseler” anlamında sözler sarf ederek bir serzenişte bulundu. Bir de küllerinden doğan bir basketbol takımımıza atıfta bulundu. Biz de onlar gibi alt yapıdan reorganize olup gün be gün güçlenerek ilerleyeceğiz diye kıyaslama yapıyor.

Güzel, ben de bu açıdan eleştirenleri eleştirisi üzerine kendisine bir kıyaslama örneği vereyim: Warren Buffet bir iş adamı var, malum dünyanın ilk on zengini arasında. Bu adam der ki; ben yöneticilerimden her zaman olumsuzlukları not edip bana iletmelerini isterim iyi şeyler bekleyebilir.

Neden biliyor musunuz Sayın Uyanık; çünkü insanların kötü haber üzerinden kaynağına kötü bakma eğilimi var. Oysa altın değerdeki haberler size olumsuz eleştirilerde saklı, zira zararı içinde bulunduğunuz atmosferde göremeyebilirsiniz. Dışardan tarafsız bir eleştiri sizi uyandırır da tedbirli olursunuz. Ama eleştirenler sevimsiz algılanır ülkemizde. O yüzden sen ben bizim oğlan birbirimizi hoş görerek ağırlıyoruz. Arada sıra dışı işler yapanın da icabına bir güzel bakıyoruz.

Samsunspor neden başarısız oldu, kazanma kuşağında neden kaybetti;

Samsunspor hak ettiği yere emin adımlarla ilerlerken neden yolda at değiştirilir? Seyirci kararıyla olacak işler değil.

12. Adam amenna ama iç işleyişi hedefin sürece yayılmış planlamasını teknik adam yapar. Takımın beyni teknik adamdır, giderse o güne kadar birikim motivasyon gider; her şeye sil baştan başlayacak zaman ve tahammül yokken gönder gitsin yenisi gelsin. Gelenin bir alametifarikası olsa neyse. Olmadı takımın kurucu beyni ruhu gitmemeliydi, ikna edilerek kalmalıydı.

Eleştiren adam olmaya devam vesselam.


Yayın Tarihi: 16/05/2019