Ziraat Türkiye Kupası Aytemiz Alanyaspor'u Eleyen Trabzonspor'un


Ziraat Türkiye Kupası Aytemiz Alanyaspor'u Eleyen Trabzonspor'un

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası Finali karşılaşmasında Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor'u Abdülkadir Ömür'ün 25. dakikada ve Alexander Sörloth'un 90+10'da kaydettiği gollerle 2-0 mağlup etti ve 58. Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Saat 21.30'da başlayan karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetti. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Asım Yusuf Öz yaparken, Ali Şansalan ise dördüncü hakem olarak görev aldı.

Kupa törenine Bakan Kasapoğlu ve Başkan Özdemir katıldı
Trabzonspor, kupasını karşılaşmadan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Akın, Mustafa Hacıkerimoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş'ın katılımıyla sosyal mesafe kurallarına göre gerçekleşen kupa töreniyle aldı. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu da kupa töreninde madalyasını aldı.

Ayrıca Trabzonspor'lu futbolcu Abdülkadir Ömür, karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildi.

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Guilherme Costa Marques, Jose Ernesto Sosa (K,) Abdülkadir Ömür, Alexander Sörloth, Caleb Ansah Ekuban (Dk. 40 Bilal Başacıkoğlu), Gaston Matias Campi, Joao Pedro Da Silva Pereira (Dk. 90+1 Da Costa), Abdulkadir Parmak (Dk.90+1 Ndiaye), Flip Novak (Dk. 78 Kamil Ahmet Çörekçi)

Aytemiz Alanyaspor: Jose Carlos Coentrao Marafona, Ceyhun Gülselam (Dk. 74 Mustafa Pektemek,) Efecan Karaca (K,) (Dk. 63 Onur Bulut) Papiss Demba Cisse, Antenor Junior Fernandes Da Silva Vitoria, Anastasios Bakasetas, Mayele Fabrice Nsakala, Juan Francisco Moreno Fuertes, Emmanouil Siopis (Dk. 54 Salih Uçan,) Georgios Tzavellas, Steven Roy Caulker

Goller: Abdülkadir Ömür (Dk. 25,) Alexander Sörloth (Dk. 90+10) Trabzonspor

Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 29/07/2020