Sokak Hayvanları İçin Kulübe Çalışmasına Başkan Demirtaş’dan Destek


Sokak Hayvanları İçin Kulübe Çalışmasına Başkan Demirtaş’dan Destek

İlkadım Belediyesi, hayvan sever dernekler ile işbirliği yaparak sokakta yaşayan hayvanlar için hazırlanan 20 köpek kulübesini kent merkezinden uzak yaşam yerlerine yerleştirdi.

Barınma ve beslenme sorunu yaşayan sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması adına İlkadım Belediyesinin desteklediği hayvan severler ile yapılan ortak bir çalışma ile marangozhane atölyesinde imal edilen kulübeler şehrin farklı noktalarına yerleştirildi.

Yapılan kulübeleri ilk olarak Yılanlı derede mevkisin de bulunan SAMHAYKOD (Samsun Hayvanları Koruma Derneği ) sokak hayvanlarına ev sahipliği yaptığı boncuk kasabasına 7 adet kulübe bırakan hayvan severler daha sonra Ata yolu üzerinde bulunan yaşam noktalarına akabinde de Kavak Organize Sanayi bölgesinde bulunan hayvan toplama alanı olmak üzere 13 toplamda ise 20 adet kulübeyi sokak hayvanlarının yaşam alanlarına yerleştirdi.

“Can dostlarımız için desteklerimizi esirgemiyoruz”

Bizzat telefon açarak ulaşan yardım ve ulaşım konusunda talepte bulunan hayvan severlerimizin taleplerini her zaman destek verdiğini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Dört mevsimin zorlu koşullarının yaşandığı şehrimizde sokak hayvanlarımızın kışın soğuğunda yazın sıcağından korunup, barınabileceği  kulübeleri yapan hayır sever vatandaşlarımızın ulaşım konusundaki taleplerine bizde destek olduk. Beslenme ve barınma sorunu yaşayan sokak hayvanlarımız için kulübeler yapıldı. Vatandaşlarımızın rahatsız olmayacağı noktalara yerleştirilen kulübelerimize düzenli olarak mama bırakılacak. Hayvan sever vatandaşlarımıza ve derneklerimizin  hassas ve duyarlı çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Halkımızdan ricamız; yemek bulmakta zorluk çeken canlarımızı unutmayalım, onlara sahip çıkalım” sözlerine yer verdi.


Yayın Tarihi: 22/06/2021